Vest: Aleksandra Uzelac i Stefana Pakić na Evropskom juniorskom prvenstvu

Aleksandra Uzelac i Stefana Pakić na Evropskom juniorskom prvenstvu

Aleksandra Uzelac i Stefana Pakić na Evropskom juniorskom prvenstvu

Posle osvajanja zlata na Balkanijadi, Aleksandru Uzelac i Stefanu Pakić očekuje najznačajnije reprezentativno takmičenje ovog leta. Ženska juniorska reprezentacija Srbije (igračice do 19 godina, 2004. i mlađe) igraće na Evropskom prvenstvu u Skoplju od 27. avgusta do 4. septembra.

Predvođena selektorom Aleksandrom Vasovićem naša reprezentacija je u B grupi sa Turskom, Hrvatskom, Rumunijom, Švajcarskom i Holandijom. U A grupi će igrati Severna Makedonija, Poljska, Italija, Slovenija, Grčka i Finska.

Juniorke Srbije će prvi meč odigrati u subotu, 27. avgusta, od 15.30 časova protiv Švajcarske. U drugom kolu Srbija će u nedelju igrati protiv Rumunije od 18 časova, a već u ponedeljak protiv Turske od 20.30 časova. Posle slobodnog dana, Srbija će u sredu 31. avgusta igrati protiv Hrvatske od 20.30 časova, dok će u poslednjem, petom kolu, u četvrtak 1. septembra od 18 časova odmeriti snage protiv Holandije.

Sastav Srbije: tehničari – Mandović (TENT), Baić (Spartak); korektori –Zelenović (Jedinstvo), Zubić (Partizan) i Ivković (Sterija BG); libera -Pakić (TENT) i Župić (Novi Pazar); blokeri – Kurtagić (TENT), Šućurović (Omladinac, Noi Banovci) i Kirov (Beograd); primači – Uzelac (Železničar), Tomić (Partizan), Vajagić (Omladinac) i Popović (TENT).

Pred polazak u Skoplje selektor Vasović je izjavio da je zadovoljan stanjem i formom ekipe nakon dugih priprema i odigranih turnira i da ima najviše ambicije na ovom prvenstvu. Aleksandra Uzelac je takođe potvrdila da se, posle dvomesečnih priprema, odbojkašice nadaju odličnim igrama i zlatnoj medalji.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar