Vest: Aleksandra Uzelac najperspektivnija odbojkašica u 2022. godini

Aleksandra Uzelac najperspektivnija odbojkašica u 2022. godini

Aleksandra Uzelac najperspektivnija odbojkašica u 2022. godini

U beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ održan je tradicionalni Novogodišnji koktel Odbojkaškog saveza Srbije, na kojem su podeljene nagrade najboljim pojedincima. Među nagrađenima je i Aleksandra Uzelac, primač Železničara iz Lajkovca, koja je proglašena za najperspektivniju odbojkašicu u 2022. godini. Laskavo priznanje uručila joj je legendarna rperezentativka Srbije Maja Ognjenović.

Nakon uručenja nagrade mlada Aleksandra Uzelac, glavna uzdanica lajkovačkog Železničara, izjavila je: „Ovo mi je, pre svega, dodatna motivacija da se trudim i radim još više, da u nastavku sezone i svoje karijere što više doprinesem ovom sportu i svojoj državi Srbiji. Zaista mi mnogo znači, ovo doživljavam kao nagradu za sve što sam do sada uradila.“

Osim osvajanja prvog mesta u prvenstvu sa Železničarom, Aleksandra je ove godine sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji i proglašena za MVP turnira, na Evropskom prvenstvu u Makedoniji srebrnu medalju i priznanje za najboljeg primača, kao i četvrto mesto na 16. Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) 2022 u Slovačkoj. Prvi put je zaigrala i za seniorsku reprezentaciju u Ligi nacija.

U muškoj konkurenciji najperspektivniji igrač u 2022. godini je Branko Kopitić, odbojkaš Novi Sad Maneksa.

Tijana Bošković, dvostruki uzastopni MVP Svetskog prvenstva, kapiten i korektor seniorki Srbije, aktuelnog dvostrukog svetskog prvaka, najbolja je odbojkašica Srbije u 2022, a Srećko Lisinac, bloker seniora Srbije, je najbolji srpski odbojkaš u ovoj godini.

Nagrade i priznanja uručili su Đula Mešter, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić, prvi potpredsednik OSS, Mladen Maran, predsednik OSB i Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB i Maja Ognjenović, reprezentativka Srbije.

Koktelu su prisustvovali najviši sportski zvaničnici Srbije: Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Dejan Bojović, posebni savetnik ministra sporta, Jovan Knežević, šef kabineta ministra sporta, Božidar Maljković, predsednik OKS, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS, Damir Štajner, izvršni direktor OKS, Aleksandar Boričić, predsednik CEV, Davor Štefanek, predsednik SSS, Goran Marinković, generalni sekretar SSS, Predrag Danilović, predsednik KSS, Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS. Mr Bojan Kekić, predsednik IO Banka Poštanska štedionice, predvodio je delgaciju Banke, u kojoj su bili članovi IO i predsednik Skupštine BPŠ.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar