Vest: Bezbednost dece nema alternativu

Bezbednost dece nema alternativu

Bezbednost dece nema alternativu

Policijska stanica Ljig učestvuje kao i sve ostale organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u aktivnostima usmerenim na unapređenje bezbednosne zaštite učenika i škola u toku školske 2023/2024. godine.

-Unapredjenje bezbednosti dece je prioritet u radu ne samo saobraćajne policije već i policije opšte nadležnosti,kao i kriminalističke policije. Policijska stanica Ljig maksimalno angažuje policijske službenike, po svim linijama rada, na unapređenju bezbednosti dece u školama, gde je obezbeđeno svakodnevno prisustvo policijskih službenika u matičnim školama, a povremeno u izdvojenim odeljenjima.

Bezbednost dece nema alternativu-0

Posebno bih istakla da u vreme dolaska i odlaska učenika osnovnih matičnih škola, pripadnici saobraćajne policijske ispostave Policijske stanice Ljig su raspoređeni na trasi kretanja učenika, sve u cilju povećanja bezbednosti najmladjih učesnika u saobraćaju.- rekla je Razumenka Čutović, kapetan policije i zamenica komandira saobraćajno policijske ispostave Ljig.

-Pored represivne funkcije, saobraćajna policija sprovodi niz preventivnih akcija usmerenih na povećanje bezbednosti dece u saobraćaju. Tu bih izdvojila projekat pod nazivom "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", koji Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, u okviru kojeg će se sprovoditi radionice na temu "Bezbednost dece u saobraćaju", a koje su prvenstveno namenjene deci 1. i 2. razreda osnovnih škola. U okviru tih radionica će se pričati o pravilnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju najmlađe populacije. - dodala je Čutović.

Bezbednost dece nema alternativu-1

Bezbednost dece nema alternativu, to je nešto na šta treba da stavi akcenat celokupno društvo. Apeluje se na roditelje da prevoze decu u skladu sa propisima i da obavezno koriste sigurnosna sedišta na propisan način. Pripadnici saobraćajne policije Policijske stanice Ljig su u periodu 01.09.-14.09.2023. godine u "zoni škole" sankcionisali su 36 vozača, od toga je 33 prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, dok su 3 prekršaja nepropisnog parkiranja. U narednom periodu će se nastaviti sa pojačanim prisustvom policije i merama kontrole, tako da iz ove ustanove apeluju na vozače da poštovanjem saobraćajnih propisa u "zoni škole" utiču direktno na unapređenje bezbednosti dece.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar