Vest: „Božićno seoce“ 5. i 6. januara na platou ispred Hrama

„Božićno seoce“ 5. i 6. januara na platou ispred Hrama

„Božićno seoce“ 5. i 6. januara na platou ispred Hrama

 

Na platou ispred Hrama i ove godine , 5. i 6. januara biće održan bazar pod nazivom „Božićno seoce“.

Treći put zaredom Turistička organizacija Valjevo i Crkvena opština Hrama Vaskrsenja Hristovog organizuju manifestaciju “Božićno seoce” na platou ispred hrama 5. i 6.januara 2024.godine. Pripremljen je bogat kulturno-umetnički program uz učešće dečjih horova, mladih talentovanih muzičara i CZNKT “Abrašević” i Milu Pavlović i kvintet iz Valjeva.

Manifestacija „Božićno seoce“ počeće u petak predstavom za decu „Zlatokosa i princ“ pozorišta Jelenica iz Beograda. Zvanično otvaranje predvidjeno je od 17.30h istog dana kada će pored više horova biti upriličen i nastup CZNTK „Abrašević“.  Učešće u manifestaciji najavila je i Muzička škola , a za najmladje biće organizovane i različite radionice.

Na Božićnom bazaru biće više od 30 izlagača proizvoda domaće radinosti u duhu najradosnijeg hrišćanskog praznika, pa je to prilika za nabavku prigodnih ukrasa za Božić.

Praznovanje Božića u Sabornom hramu Vaskresenja počeće ponoćnim bogosluženjem, a na dan praznika biće služene još dve liturgije, u 5 i u 8 sati.

Manifestacija “Božićno seoce” održava se uz podršku Grada Valjeva i Eparhije valjevske.

Za vreme trajanja manifestacije na tezgama će biti izloženi proizvodi domaće radinosti u organizaciji TO Valjevo, a na tezgama će se po ugledu na prošlu godinu naći i sve neophodno za proslavu Božića.

„Božićno seoce“ 5. i 6. januara na platou ispred Hrama-0

 

Izvor: Valjevo na dlanu



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar