Vest: Božićno seoce i ove godine okupilo brojne Valjevce

Božićno seoce i ove godine okupilo brojne Valjevce

Božićno seoce i ove godine okupilo brojne Valjevce

Treću godinu zaredom, 5. i 6. januara 2023., na platou ispred Hrama Vaskrsenja Hristovog, proslavljanje Rođenja Gospoda Hrista otpočelo je Božićnim seocetom, manifestacijom, čija je organizacija satrudnički poduhvat Crkvene opštine pri Sabornom hramu i Turističke organizacije Valjeva. 

Po blagoslovu Preosvećenog Episkopa valjevskog G. Isihija, dobrodošlicu posetiocima je poželeo starešina hrama protonamesnik Dragan Jakovljević, poručivši „da se ovde okupljamo da se radujemo Rođenju Bogomladenca i slavimo radost života, koji nam je Gospod doneo, i mogućnost da ponovo budemo deca Božja.“ 

U ime TOV- a, direktorka Ana Marković je zahvalila Eparhiji valjevskoj i Preosvećenom Vladici Isihiju na podršci i saradnji i čestitala praznike sugrađanima.

Tokom dvodnevnog trajanja Božićnog seoceta, Pozorištance „Jelenica“ iz Beograda izvelo je pozorišnu predstavu „Zlatokosa i princ“, vokalno- instrumentalne i igračke nastupe imali su učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“, Dečji hor „Emanuil“, Ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ i Mila Pavlović i Kvintet iz Valjeva. 

U okviru bazara predstavila se Radionica za izradu božićnih ukrasa i čestitki pri Hramu Vaskrsenja Hristovog i brojni majstori rukotvorina – od tradicionalnih slatkiša, preko pčelinjih proizvoda i zimnice, do pletiva- kapa, čarapa i igračaka od vune i konca. 

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar