Vest: Čekaju nas ledeni dani do vikenda

Čekaju nas ledeni dani do vikenda

Čekaju nas ledeni dani do vikenda

Ovog jutra vlada umeren mraz, tokom dana pretežno oblačno i uglavnom suvo i tek ponegde je moguće provejavanje slabog snega. Vetar će biti slab i umeren. Do početka vikenda nas čekaju pravi ledeni dani.

– Dnevne temperature će biti oko nule, dok će noćne biti znatno ispod nule. Temperature su već protekle noći pale na oko minus osam, posebno u tom prostoru centralne Srbije gde je najviše snega. Naredne noći će, dakle, biti vrlo hladne.

Minimumi u nižim predelima od minus šest do minus 13 stepeni. Najhladnije će biti u tim oblastima gde ima najviše snega i u kotlinama gde će se nakupiti hladan vazduh koji je teži od toplog, i tu će temperature biti verovatno oko minus 15 stepeni, posebno pred zoru.

– Mraz neće dugo trajati, već od petka će slabiti, ali će i dalje biti oko minus pet ili šest stepeni ujutru, s tim što će dnevne ići iznad nule. Za vikend ćemo imati neke, za naše prostore, umerenije temperature, jutarnje malo ispod nule, a dnevne iznad nule, pa će se sneg polako početi topiti u tim nižim predelima. 

Nove padavine su moguće oko utorka, kada bi ponovo moglo i zahladiti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar