Vest: Danas otvaranje letnje sezone u Petnici

Danas otvaranje letnje sezone u Petnici

Danas otvaranje letnje sezone u Petnici

Ustanova za fizičku kulturu "Valis" obavila je sve neophodne pripreme za početak letnje kupališne sezone, tako da će SRC "Petnica" zvanično početi sa radom od danas, 1. juna.

Posetioci će imati priliku da vide novi izgled celog kompleksa, sa bogatijim i modernijim sadržajem nego prošle godine.

Postavljene su nove betonske ploče i antiklizne podloge, urađena je teretana na otvorenom, uređene su sve zelene površine i pomoćni tereni u kompleksu, a u toku su radovi na postavljanju mini akva parka na školskom bazenu. Po rečima direktora Ustanove za fizičku kulturu "Valis", grad Valjevo je preko UFK "Valis" do sada uložio oko 40 – 50 miliona za uređenje SRC "Petnica".

Danas otvaranje letnje sezone u Petnici-0 Danas otvaranje letnje sezone u Petnici-1

"Zamenjene su i kompletno rekonstruisane ploče na platoima oko svih bazena, koje su bile upitne poslednjih 15 godina. Završili smo teretanu na otvorenom. Trenutno je u toku je srednja faza postavljanja mini akva parka sa tri tobogana na "školskom" bazenu, koji će početi sa radom između 15. i 20. juna, dakle petnaestak dana nakon otvaranja kupališne sezone. Srednji bazen na početku sezone neće biti u upotrebi nekoliko dana, usled radova na postavljanju mini akva parka.

Danas otvaranje letnje sezone u Petnici-2

Sezona se otvara danas, 1. juna, a prvi pravi "pik" počinje kad počne raspust, tako da mislim da to neće uticati puno na građanstvo i kupanje. Deo gde se izvode radovi svakako će biti obezbeđen. Totalno će biti bezbedno i sve što se radi u tom delu je van rizičnog kruga. Za razliku od ostalih bazena u Srbiji, mi nećemo naplaćivati posebne karte za korišćenje tih novih tobogana. To je uračunato u cenu ulaznice, jer želimo da naša ponuda i svi sadržaji budu dostupni svima, da omogućimo dolazak što većeg broja dece i sugrađana", rekao je Željko Ostojić, direktor UFK "Valis".

Celodnevna karta za ulazak na bazene koštaće kao prethodne godine – 250 dinara. Za kartu posle 15 časova treba izdvojiti 150 dinara, koliko košta i penzionerska ulaznica, dok će učenici plaćati 100 dinara. Povlastice će imati samohrani roditelji sa dvoje i više dece, a besplatan ulaz će imati roditelji u okviru akcije "3+", zatim deca do 7 godina, kao i đaci sa svim peticama i sportisti sa zapaženim rezultatima na republičkom nivou.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar