Vest: Dečiji dan opravdao sva očekivanja

Dečiji dan opravdao sva očekivanja

Dečiji dan opravdao sva očekivanja

Održan je jubilarni peti Dečji dan u okviru manifestacije Dani Lajkovca, koji je oprvdao očekivanja kako najmlađih tako i rpditelja. Trajao je skoro tri sata: program na bini bio je sadržajan i raznovrstan, dok su animatori na platou bili originalni i zabavni. Za pohvalu Kulturnom centru je da su se ove godine pojavili novi zabavljači,ništa manje interesantni nego prethodne. Odziv Lajkovčana je, uprkos vrelom danu, bio uobičajeno dobar.

Dečiji dan opravdao sva očekivanja-0

Uz dobru interakciju sa najmlađom publikom, na početku programa odigrana je pozorišna predstava „Tri praseta“, a zatim je nastupilo više plesnih grupa različitog uzrasta Baletskog studija „In Lajkovac“, uz koreografije Nataše Ninković. Mlade balerine su pokazale da su dosta dobro ovladale ritmom i modernim plesom, a da one najmlađe kreću njihovim stopama.

Dečiji dan opravdao sva očekivanja-1

Zatim su najmlađi uživali uz mađioničarski dvojac koji je, osim trikova poput razmrsivanja čvorova i pojavljivanja golubova iz šešira, pokazao i zavidno zabavljačko umeće.

Dečji i seniorski folklorni ansambli Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, u pratnji orkestra Zorana Markovića iz Ćelija, izveli su Igre iz Srbije, Bugarku, Gornji visok, Igre iz Leskovca, Valjevsku Kolubaru i Vranje. Dugogodišnja članica hora i pobednica Republičkog takmičenja u izvođenju tradicionalnih pesama Anđela Milosavljević otpevala je pesme „Rasti, rasti moj zeleni bore“ i „Jutro, Jelena“. Orkestar Zorana Markovića imao je i svoj instrumentalni blok.

Dečiji dan opravdao sva očekivanja-2

Tročasovno druženje završeno je odličnim nastupom višečlanog vokalno-instrumentalnog sastava „Od bisera oglica“, koji izvodi narodne i tradicionalne pesme. Sledbenice su legendarnog „Đerdana“, a predvodi ih kćerka Mire Vasiljević, koja je davnih godina osnovala ansambl koji je iznedrio mnogo kvalitetnih pevačica.

Magiji toplog popodneva doprineli su prateći programi na platou Gradske kuće. Na tri punkta brojnim zainteresovanim mališanima oslikavane su prelepe arabeske na koži, a bilo je i slikanja portreta. Odlični žongler sa loptom i čunjevima, pajaci na štulama, devojka klovn, zamrznuti Gospodin novine i bista u plavom predstavljali su pravu atrakciju za lajkovačke mališane, a sa njima su se slikali i deca i odrasli.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar