Vest: Episkop Isihije na savindanskoj svečanosti u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“

Episkop Isihije na savindanskoj svečanosti u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“

Episkop Isihije na savindanskoj svečanosti u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“

Duhovni otac vernog naroda Eparhije valjevske prelomio je slavski kolač sa direktorkom MŠ „Živorad Grbić“ mr Suzanom Radovanović- Perić i domaćinima slave nastavnicima Gordanom Maksić i Bojanom Veličkovićem. Po broju u njoj stasalih mladih umetnika, jedna od najuglednijih škola u Srbiji, ove godine Savindan je obeležila bogatim umetničkim programom, budući da ove 2024. obeležava 70 godina uspešnog rada

„Sveti Sava je duhom orodio naš rod i posadio nas u rajskom vrtu kao drvo masline“, podsetio je na stihove svetosavskog tropara Vladika Isihije u obraćanju nastavnicima, učenicima i prijateljima Muzičke  škole „Živorad Grbić“ prilikom osvećenja slavskih darova u čast Savindana.

 - Sveti Sava je ustanovio našu autokefalnu Crkvu i od tada se naš narod moli na svom jeziku i bira svoje arhijereje i patrijarhe. Sveti Sava je posebno zaštitnik prosvete i učenika. Želim vam da se trudite u učenju i poštujete svoje profesore, koji se trude oko vašeg obrazovanja. Da se molite u vremenu u kome ratovi zahvataju razne oblasti i kada se napada na najdragoceniji biser- decu. Moramo svi da se molimo  da sačuvamo svetosavski zavet, zahvaljujući kom smo preživeli kroz istoriju- rekao je Vladika Isihije, blagosiljajući učenike i nastavnike ugledne obrazovne ustanove. 

Episkop Isihije na savindanskoj svečanosti u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ -0

Zablagodarivši okupljenima, direktorka škole mr Suzana Radovanović- Perić je navela da je ovogodišnja proslava Svetog Save ispunjena posebnom radošću, jer upravo ove godine očekuje ih proslava jubileja vrednog svake pažnje- 70 godina uspešnog rada. Sviraćemo i pevaćemo cele godine, ali moramo u sebi nositi duh Svetog Save, koji je danas u svima nama, poručila je ona. Dobrodošlicu gostima poželeli su i ovogodišnji svečari Gordana Maksić i Bojan Veličković, a nakon toga učenici su sa svojim nastavnicima izveli muzičko- scenski program sačinjen od dela velikana muzičke umetnosti.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar