Vest: Humanitarna utakmica za malog Dimitrija

Humanitarna utakmica za malog Dimitrija

Humanitarna utakmica za malog Dimitrija

U organizaciji košarkaškog kluba "Kolubara", a , odigraće se humanitarna utakmica za mladog sugradjanina Dimitrija Markovića!

U sklopu 27. kola Druge muške lige Srbije lazarevački košarkaši igraju protiv KK "Klik" iz Arilja.

Pozivaju se svi ljude dobre volje da dodju i podrže ovu akciju i da Dimitriju pružimo malu pomoć koja mu je preko potrebna i vetar u ledja da iz ove bitke izadje kao pobednik.

Utakmica će se odigrati u petak 29. marta od 20 časova u sportskom centru Lazarevac.

Ko god nije u mogućnosti da u petak bude na utakmici, neka pruzi pomoć slanjem SMS poruke sa tekstom 1627 na broj 3030! 

Da podsetrimo Dimitriju su po rođenju ustanovljene paraplegia ( G82.0 Paqraplegia flaccida) kao i spina bifida (Spina bifida occulta).

Sa 10 meseci je učinjeno operativno lečenje PEV-a usled artrogripoze (Q74.3 Arthrogryposis multiplex congenita) od kada se redovno prati od strane ortopeda. Na osnovu kliničkog nalaza indikovano je i operativno lečenje kontrakture desnog kolena a postoperativni tok protekao je uredno. Sa 3 godine hirurški je lečena luksacija levog kuka.

Na klinici u inostranstvu obavljeno je rekonstruktivno lečenje metodom Ilizarova koja uključuje plastiku kvadricepsa.

Deformitet oba stopala je delimično ispravljen ali eliminisanje fleksione kontrakture desnog kuka i kolena nije uspelo nakon čega je došlo do recidiva. Lečenje i rehabilitacija nisu dali pozitivan efekat.

Kako bi Dimitrije uspeo da poboljša funkciju svojih stopala i samostalno hodao potrebno je izvršiti još jedan operativni zahvat na privatnoj klinici ali s obzirom da troškovi lečenja prevazilaze finansijske mogućnosti porodice, mole se svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama.

Sredstva su potrebna za operativno lečenje i za kontinuirane fizikalne terapije.

Dimitrije je učenik je Osnovne škole "Milorad Labudović Labud" u Baroševcu. Moto klub Čokanlije je organizovala humanitarnu žurku za Dimitrija Marković u Centru za kulturu gde je besplatan nastup imala grupa Britke sablje.

Svaka novčana pomoć vredi mnogo!

Uplate možete izvršiti na:

dinarski račun: 160-6000001811500-71

devizni račun: 160-6000001812552-19

IBAN: RS35160600000181255219

Da Dimitrije prohoda! Budimo humani!

Pomozimo Dimitriju!



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar