Vest: Jednoglasno usvojen budžet za 2023. godinu

Jednoglasno usvojen budžet za 2023. godinu

Jednoglasno usvojen budžet za 2023. godinu

Jedna od najvažnijih odluka, donetih na prošlonedeljnoj sednici Skupštine Opštine Koceljeva, bila je usvajanje budžeta za narednu godinu. Planirano je da se u opštinsku kasu slije oko 481 milion dinara. Sa druge strane rashodi su projektovani na iznos od gotovo 524 miliona, te će se deficit od nešto više od 43 miliona dinara nadoknaditi iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina.

Odbornici su jednoglasno podržali predlog o prihodima i rashodima za 2023. godinu. To su pre njih učinili članovi Opštinskog veća na svojoj sednici na kojoj je o projektovanom budžetu govorio šef odseka za finansije u opštinskoj upravi Mileta Kovačević koji je istakao da se godinama unazad insistira na realnom planiranju prihoda, te da je tako bilo i ovoga puta.

–Planirani prihodi treba da budu na nivou izvršenja ove godine, eventualno uvećani za rast cena, odnosno za projektovanu inflaciju u narednoj godini. Mi se toga i pridržavamo i koristili smo podatke za prvih deset meseci u realizaciji i izvršenju odluke o budžetu, tako da smo na osnovu toga i planirali realni, pre svega prihode, a automatski nakon toga i rashode što je bilo moguće bolje i realnije sagledati u ovom trenutku- rekao je Kovačević i dodao da je potrebno najpre pokriti stalne troškove te da je ovo početni predlog sa kojim treba da se krene u narednu godinu.

–Bez obzira što imamo dovoljno para na računu, nas i dalje Zakon o budžetskom sistemu ograničava da ne možemo planirati da potrošimo sve što imamo na računu, nego samo deset posto više od onoga što zaradimo u tekućoj godini- objasnio je šef odseka za finansije.      



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar