Vest: Ključka vrela jedan od najvećih projekata iz oblasti vodosnabdevanja ikada realizovan u opštini Mionica

Ključka vrela jedan od najvećih projekata iz oblasti vodosnabdevanja ikada realizovan u opštini Mionica

Ključka vrela jedan od najvećih projekata iz oblasti vodosnabdevanja ikada realizovan u opštini Mionica

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je danas radove na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, i to u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama,  Osečenici, Golupcu,  Ključu, Mratišiću i Bukovcu. Projekat vredan 130 miliona dinara finansira opština. Prva faza kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završena, a  druga faza koja je u toku podrazumeva izvođenje radova na izvorištu. 

- Ključka vrela su jedan od najvećih projekata iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada realizovan u našoj opštini. Radovi napreduju, a mi ćemo dati sve od sebe da završimo u najkraćem mogućem roku kako bismo obezbedili stabilno i kvalitetno vodosnabdevanje. Pored toga, u toku je rekonstrukcija izvorišta Orlovac kojim ćemo rešti probleme u još 8 naselja. U ova dva projekta uložićemo oko 190 miliona dinara, a pripremamo i nove projekte kojim ćemo rešiti pitanje vodosnabdevanja na čitavoj teritoriji naše opštine– rekao je Janković.

Kapacitet izvorišta Ključkih vrela je oko 20 litara u sekundi, a biće izgrađene i dve crpne stanice.

Opština Mionica istovremeno izvodi  radove na rekonstrukciji izvorišta Orlovac koje zajedno finanasiraju lokalna samouprava i UNOPS u vrednosti od 58 miliona dinara, a preko programa poslovne saradnje koji podrazumeva podsticanje razvoja poslovne infrastrukture i zapošljavanje stanovništva.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar