Vest: Kolubara poražena u Beogradu

Kolubara poražena u Beogradu

Kolubara poražena u Beogradu

Od starta je Crvena zvezda napadala, a mreža Kolubare se prvi put zatresla u devetom minutu. Odličnu akciju su odigrali domaći, Kangva je uputio dug, precizan pas, a Aleksandar Katai još lepše šutirao i pogodio za 1:0.

Kolubara je samo nekoliko minuta kasnije imala odličnu priliku da iskoristi grešku Erakovića, ali je Borjan sačuvao svoju mrežu.

Kazna je stigla u 16. minutu. Nova dobara akcija, novi dobar centaršut, ovoga puta Stankovića, i sjajna rekacija Milana Pavkova koji se praktično bacio na loptu i glavom je poslao u mrežu.

Nastavila je Crvena zvezda sa napadima, a Pavkov je u 22. minutu postigao novi gol. Prevarena je potpuno odbrana Kolubare, a Ivanić je proigrao Pavkova koji je ostao sa tri igrača ispred sebe, ali golman gostiju nije bio na svom golu.

Muke Kolubare nastavljene su samo tri minut akasnije. Ponovo akcija Kangve i Kataija i gol koji je Kataija stavio na deseto mesto liste strelaca Crvene zvezde. Ovo je Kataiju bio 85. gol u crveno-belom dresu.

U 37. minutu mrežu je zatresao i Bukari, ali je gol poništen intervencijom VAR zbog ofsajda.

Ipak je Crvena zvezda došla do petog gola u prvom poluvremenu. Igrao se poslednji minut prvog dela meča kada je Gelor Kanga dodao svoje ime na listu strelaca.

Nizali su se napadi crveno-belih i u drugom poluvremenu, ali promene rezultata nije bilo.

Imala je Crvena zvezda šansu da dođe do šestog gola u 87. minutu sa bele tačke, ali je mlađanom Stefanu Lekoviću, koji je u igru ušao samo osam minuta ranije, Popović odbranio udarac.

Crvena zvezda će u trećem kolu na prvo gostovanje, i to Mladosti u Lučane (23. jul). Kolubara će biti domaćin Radničkom iz Niša.

Timovi su nastupali u sledećem sastavu:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan -, Stanković 6,5, Eraković 6,5, Dragović 6,5, Rodić 6,5 (od 79. Leković -) – Kanga 6,5, Kangva 6,5 (od 72. Sanogo) – Bukari 7 (od 72. Mustafa), Ivanić 7, Katai 7,5 (od 79. Lučić -), Pavkov 7,5 (od 72. Ohi)

Kolubara (4-2-3-1): Popović 5 – Janković 5, Bakić 5, Cvetojević 5 (od 46. Lončar 5), Kočović 5 – Filipović 5 (od 46. Marjanović 5), Nikolić 5 (od 46. Andrić 5) – Đokić 5, Milojević 5, Stojanović 5 (od 46. Radovanović 5) – Vukušić 5,5 (od 46. Kadrić 5).

U sledećem 3. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije Kolubara na domaćem terenu dočekuje Radnički iz Niša.

Izvor: Sport klub



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar