Vest: Kolubara se pojačala: Ante Vukušić u Lazarevcu

Kolubara se pojačala: Ante Vukušić u Lazarevcu

Kolubara se pojačala: Ante Vukušić u Lazarevcu

Lazarevačka Kolubara angažovala je pojačanje iz reda neverovatnih - zeleno-crni dres zadužio je Ante Vukušić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i prvotimac Hajduka.

Napadač impresivne karijere dolazi u Srbiju iz Tuzla sitija. Dres premijerligaša, u prolećnom delu sezone, oblačio je pet puta.

Rođen 1991, u Sinju, Vukušić se u fudbalsku orbitu lansirao sa čuvene splitske „rampe“. Posle 51 utakmice i 21 gola u Hajduku, dostigao je vrednost od pet miliona evra i otisnuo se u Peskaru. Nije se proslavio u Seriji A, godine je trošio na pozajmicama, u Lozani i Beverenu, da bi se januara 2016. preselio u Grojter Firt.

 

Odlazak iz Nemačke, 18 meseci kasnije, najavio je i Vukušićevu orijentaciju ka zemljama nekadašnjeg „istočnog bloka“. Igrao je u Rusiji, Poljskoj i Sloveniji, da bi se prošle jeseni, na kratko, vratio u Italiju. Zimus je Mesinu zamenio Tuzla sitijem. Pred Vukušićem je zadatak da zaustavi silaznu putanju karijere i u debiju na srpskim terenima potvrdi status velikog pojačanja ekipe Dejana Đurđevića.

Kolubara je u isto vreme ostala bez Petra Bojića. Požežanin se vratio sa pozajmice u rumunski Sepsi.

Kolubara se pojačala: Ante Vukušić u Lazarevcu-0 Kolubara se pojačala: Ante Vukušić u Lazarevcu-1

 

Dres lazarevačkog superligaša zadužio je i tandem doskorašnjih prvotimaca OFK Žarkova. Ugovore su potpisali štoper Milan Delević (24) i desnokrilni napadač Vanja Ilić.

Izvor: Sportklub



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar