Vest: Koncert - Dejan Cukić & Spori ritam

Koncert - Dejan Cukić & Spori ritam

Koncert - Dejan Cukić & Spori ritam

21. septembar 2023. sa početkom od 20:00 časova

Centar za kulturu Lazarevac

Cena ulaznice 800,oo dinara

Cena ulaznice na dan koncerta 1000,oo dinara 

Muzička karijera

Muzičku karijeru je započeo u grupi Dizel. Nakon napuštanja „Dizela“, dolazi u grupu „Tilt“, a zatim u „Bulevar“, gde snima dva studijska albuma. Po raspadu grupe, postaje član benda Bajaga i instruktori, zajedno sa kolegom iz Bulevara, gitaristom Nenadom Stamatovićem. Tu ostaje sve do objavljivanja albuma Jahači magle (1987.), kada osniva svoju novu grupu, pod nazivom „Spori ritam bend“.da bi 1988. osnovao svoju grupu „Spori ritam bend“ sa kojom je izdao ukupno 8 albuma do sad.

Novinarska karijera

Po raspadu Bulevara, počeo je da se bavi rok-novinarstvom za Politikin časopis Rok 82 (kasnije Rok). Uradio je veliki broj intervjua sa svetskim rok-zvezdama: Dajer strejts, Juraja Hip, Sakson, Tina Tarner, Sting, Kim Vajld su najpoznatiji od njih. Bio je jedan od urednika časopisa Žica (izlazio tokom 2001.) Redovno piše za Politikin Zabavnik.

Književna karijera

- 2001. je objavio knjigu o Frenku Zapi: „Muzika je najbolja“, a 2007. objavio knjigu pod nazivom „Rolingstonsi – uputstvo za upotrebu“. i „45 obrtaja / priče o pesmama “, kao skup tekstova koje je objavio u Zabavnik- u .Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar