Vest: Lajkovčanke lako do finala

Lajkovčanke lako do finala

Lajkovčanke lako do finala

Odbojkašice Železničara pobedile su ekipu TENT i u revanš meču polufinala Kupa Srbije. Lajkovčanke su u drugoj utakmici polufinala nadigrale TENT sa ubedljivih 3:0 (25:19, 25:12, 25:18), i ukupnim skorom 6:0, zakazale su duel sa Crevnom zvezdom.

Železničar je već posle prvog seta osigurao plasman u finale. Početak ovog susreta bio je u znaku izjednačene igre i tako je bilo sve do polovine uvodnog perioda. TENT je sredinom seta zaigrao mnogo angažovanije i poveo je sa 15:11, ali to vođstvo nije dugo potrajalo. Domaćin je ubrzo izjednačio rezultat, a zatim i poveo sa 22:18. Do kraja nije više bilo iznenađenja i Lajkovčanke su povele sa 1:0.

Iako je mesto u finalu već bilo obezbeđeno, izabranice Branka Kovačevića nastavile su sa sjajnom igrom. Kao što je to bio slučaj u prethodnom, i u ovom setu je na startu vođena velika borba. Ipak, Železničar je pri rezultatu 9:9 preuzeo inicijativu i do kraja seta je protivniku dopustio da osvoji svega tri poena.

TENT je u trećem delu igre pokušao da smanji zaostatak za domaćinom i da bar malo ublaži eliminaciju, ali mu to Lajkovčanke nisu dozvolile. Iako su Obrenovčanke bile bolji rival u većem delu ovog seta, Železničar je do kraja kako seta, tako i meča, pokazao da je trenutno kvalitetniji i da mu je mesto u finalu.

Železničar će se u finalu sastati sa Crvenom zvezdom koja je dva puta bila bolja od Uba identičnim rezultatom 3:1.

Najbolja u redovima branioca titule bila je Barbara Batinić sa 19 poena, a Jovana Mirosavljević je dodala 17.

U poraženoj ekipi po šest poena osvojile su Saška Đurović i Sara Carić.

Ekipa iz Lajkovca je u poslednje četiri godine tri puta osvajao nacionalni kup, dok je 2020. najbolji bio Ub. Crvena zvezda je rekorder sa pet trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Foto: OSSRB





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar