Vest: "Leptirić" zasijao punim sjajem

"Leptirić" zasijao punim sjajem

PU “Leptirić” i ove godine spremno je dočekala novu obrazovno-vaspitnu godinu, sa izuzetno lepo urešenim i opremljenim dvorištem i prostorijama u zgradi vrtića. Od ove godine i u predškolskim ustanovama se intonira državna himna, što je učinjeno po prijemu dece u 8 sati.

Direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar je istakla, da su 1. septembru prethodile sveobuhvatne pripreme:

“Prethodne nedelje ustanova je okrečena, sređena, dezinfikovana  i uređena u skladu sa novim osnovama programa, koji će se od 1. septembra realizovati. Nakon elektronskog  upisa i prijema  dece formirano je 11 grupa celodnevnog boravka uzrasta 3-6,5  godina i 4 grupe dece jaslenog uzrasta do 3 godine. Ukupno je u celodnevnom boravku upisano je 408 dece.U četvoročasovni program, nakon roditeljskih sastanaka održanih krajem avgusta, upisano je 78 dece, koji kreću 5. septembra. Ustanova je spremna i u pogledu prostornog uređenja unutar objekta i dvorišta, ali i kadrovskih kapaciteta jer su zaposleni savladali obuku za novi program, pripremili sobe za boravak dece i sa novim entuzijazmom kreću u novu radnu godinu."

" Svaka nova generacija donosi i nove izazove i motivaciju za što bolji i kreativniji vaspitno-obrazovno rad. U sređivanju i pripremanju celokupnog objekta učešće su uzeli i roditelji, od donošenja materijala i raznih produkata, pa do samog učešća u tim poslovima. Naš cilj je da budemo vesela dečja kuća sa novim, moderno opremlienim prostorom, da obezbedimo uslove za srećno, sigurno i bezbrižno detinjstvo. Da deci ulepšamo detinjstvo, a roditeljima roditeljstvo. Deci koja  prvi put kreću u vrtić želim da im ovo bude odlična zamena za boravak kući, da im adaptacija bude laka i uspešna, da se osećaju bezbedno, sigurno i voljeno u vrtiću. Predškolcima želim da kroz novi program učvrste i steknu nova znanja, veštine, sposobnosti, kao i životno praktične aktivnosti, koje su im neophodne ne samo sledeće godine za upis u prvi razred, već i za život. I na kraju, našim doskorašnjim predškolcima, a od danas već prvacima, želim srećan i uspešan početak školovanja”.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar