Vest: Lider poražen u Lajkovcu

Lider poražen u Lajkovcu

Lider poražen u Lajkovcu

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca trijumfovale su u derbiju 13. kola Banka Poštanska štedionica Superlige. Železničar je večeras, u Lajkovcu, porazilo Jedinstvo sa 3:2, po setovima 10:25, 25:17, 25:23, 24:26 i 15:12. 

Silovito su izabranice Jove Cakovića ušle u ovaj okršaj. Odbojkašice Železničara nisu uspele da kontrolišu svoj  prijem, što je ekipa iz Stare Pazove itekako znala da iskoristi i uz sjajnu igru u napadu je lako stigla do prednosti. Koliko je Jedinstvo bilo sjajno govori činjenica da je Železničar u ovom periodu jedva došao do dvocifrenog broja poena. 

Iako je izgledalo da će igra u prethodnom setu loše uticati na Lajkovčanke, situacija na terenu se u potpunosti okrenula u njihovu korist. Posle kratkog egala, Železničar je nametnuo svoj tempo i ubrzo je na semaforu bilo osam poena razlike. Ova prednost bila je nedostižna na za Pazovčanke i aktuelni pobednik Kupa Srbije stigao je do izjednačenja. 

Nije Jedinstvo previše pridavalo značaju boljoj igri protivnika u drugom setu, i u trećem je ponovo bolje startovalo. Ipak, takva igra gostiju viđena je samo do sredine ovog perioda, pošto je ekipa iz Lajkovca najpre izjednačila rezultat, posle čega je prešla u vođstvo. Ekipa iz Stare Pazove nije uspela da se vrati u ovaj set i izabranice Branka Kovačevića su preokrenule ukupan rezultat. 

Bile su rešene ovogodišnje finalistkinje Kupa Srbije da meč reše u četiri seta, ali tako nije mislila trenutno prva ekipa na tabeli. Železničar je bio bolji rival u čitavom setu i u završnicu je ušao sa pet poena prednosti (19:14). Međutim, Jedinstvo nije klonulo duhom, i sjajnom igrom Isidore Kockarević vratilo su se u ovaj period. U nastavku se igralo poen za poen, da bi gošće iskoristile drugu šansu i odvele meč u peti, odlučujući set. 

Neizvesnost je eskalirala u taj-brejku. Posle malo boljeg početka odbojkašica u belim dresovima, Železničar je brzo došao do poravnanja rezultata i u nastavku se vodila velika borba. Ipak, pri rezultatu 10:10, izabranice Branka Kovačevića su napravile seriju od 5:2 i stigle su do zlata vredne pobede. 

Trener Železničara, Branko Kovačević, smatra da je njegova ekipa zasluženo pobedila. 

"Večeras su igrale dve ekipe koje su do sad pokazale najviše, pružile su jednu dobru partiju. Mi smo malo zakazali u bloku i kod krajnjih napadača se video umor, ali svakako odlična utakmica", zaključio je Kovačević.

Igračica Železničara, Aleksandra Uzelac, rekla je da se nada da će sa pobedama nastaviti i u sledećoj godini. 

"Zadovoljni smo rezultatom današnje utakmice i drago nam je da smo pobedile. Nažalost nismo uspele da pobedimo sa 3:0 ili 3:1 da bi ostvarile prvo mesto na tabeli. Ipak, igrale smo odlično, bio je vrlo naporan meč, ali to smo i očekivali", rekla je Uzelac. 

Najzaslužnija za pobedu svoje ekipe bila je Jovana Mirosavljević sa 20 poena, dok je Isidora Kockarević za gostujuću ekipu osvojila 22. Sledi jednomesečna pauza posle koje će Železničar gostovati TENT-u, a Jedinstvo će dočekati Spartak iz Subotice.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar