Vest: Ljižani namučili crno-bele

Ljižani namučili crno-bele

Ljižani namučili crno-bele

Odbojkaši Partizana Efbet stigli su do minimalne pobede u 15. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Ekipa Bojana Janića je na svom terenu nadigrala Spartak iz Ljiga sa 3:2, po setovima 25:23, 19:25, 26:28, 25:21 i 15:10.

Ljižani su u velikoj meri namučili favorizovanog rivala, koji je morao mnogo da se potrudi kako bi izašao kao pobednik iz ovog maratona.

Bio je Spartak stegnut na startu ovog susreta, što je uticalo na to da gosti naprave veliki broj grešaka. Partizan je to i te kako znao da iskoristi i odmah je poveo sa 8:2 i 13:6. Ipak, u tim trenucima je Stefan Mirković, sjajnim servisima omogućio svojoj ekipi da napravi seriju od 5:0. Nije taj nalet previše uticao na crno-bele koji su nastavili sa boljom igrom i u daljem toku uvodnog seta i u završnicu su ušli sa tri poena prednosti (22:19). Ni tada se nije predavao tim Nenada Kovačevića, već je sa tri vezana poena stigao do izjednačenja, ali je Partizan do kraja bio istrajniji i sa 25:23, poveo je sa 1:0.

Uvideli su Ljižani da imaju kapacitet da se nadmeću sa favorizovanim rivalom i u drugi set su ušli sa ciljem da što pre stignu do izjednačenja. Sve do rezultata 13:14, gosti su bili u minimalnoj prednosti, ali su tek od tog momenta ubacili u petu brzinu. Spartak je poenima Mirkovića, Koničanina i Halilovića, ali i greškama rivala napravio seriju od 8:2, i stigao nadomak poravnanja rezultata (22:15). Ova razlika je bila i više nego dovoljna za ekipu sa Ibarske magistrale da ostvari svoj cilj.

Rovovska borba vođena je u trećem setu. Tokom čitavog perioda Spartak je imao prednost koju nije ispuštao, ali je četa Bojana Janića sve vreme disala za vratom rivalu. Tako je bilo sve do samog kraja seta, u kojem su Ljižani prvi stigli do šanse za vođstvo (24:23). Međutim, domaćin je efektnim blokovima Bjelice i Tadića po prvi put poveo u ovom setu i stigao do set lopte. Ni tada nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je tim Nenada Kovačevića bio koncentrisan do kraja i sa 28:26, došao je do velikog preokreta.

Najzanimljivije je bilo u četvrtoj deonici. Odlučni gosti bili su agresivni i dominantni u svim segmentima igre, što im je omogućilo da konstantno budu u prednosti tokom prvog dela seta. Ipak, pri rezultatu 17:14, Partizan je smogao snage i as servisima Tadića, uz poene Gruvijusa i Mandića u potpunosti je preokrenuo rezultat (19:17). Ovaj nalet ulio je dozu samopouzdanja domaćinima, koji su u završnici iskoristili stečenu zalihu i izborili su taj-brejk.

Vidno umorni Ljižani su u petom setu bili konkurentni samo do rezultata 7:6, u korist aktuelnog osvajača Kupa Srbije. Tada je Partizan iskoristio svoje iskustvo i odličnom igrom, kako u napadu, tako i u odbrani, stigao je do teške, ali i bitne pobede za nastavak prvenstva.

Najraspoloženiji u pobedi svoje ekipe bio je Luka Tadić sa 26 poena, dok se kod gostiju najviše istakao Semed Halilović sa 19.

Izvor: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar