Vest: Manifestacija „Šetamo za zdravlje“ zakazana za subotu

Manifestacija „Šetamo za zdravlje“ zakazana za subotu

Manifestacija „Šetamo za zdravlje“ zakazana za subotu

 

U organizaciji Planinarskog društva Vis i Saveza sportova opštine Lazarevac, a pod pokroviteljstvom GO Lazarevac u subotu 29. aprila biće održana prolećna akcija manifestacije „Šetamo za zdravlje - Pratimo godišnja doba“ pod sloganom „Proleću u pohode“.

Član Veća Nikola Marinković pozvao je sve sugrađane da se priključe ovoj akciji i da u zavisnosti od svoje fizičke spremnosti izaberu jednu od tri staze koje su planirane u okviru ove akcije.

Verica Vasiljević i Jovan Arsenijević ispred Planinarskog društva ovom prilikom su najavili da će prolećna akcija „Šetamo za zdravlje“ u subotu 29. aprila započeti kao i svake godine okupljanjem učesnika ispred Gradske opštine Lazarevac u 8 časova, dok će se na šetnju krenuti u 9 časova.

I ove godine za sve učesnike u ponudi su tri staze različitih dužina. Staza „Lovačka kuća“ dužine 10 kilometara, „Kisela voda“ dužine 15 kilometara i staza „Čovka“ dužine 20 kilometara.

Akcija „Šetamo za zdravlje“ odvija se na stazama koje su prilagođene različitoj psihofizičkoj snazi i uzrastu učesnika, a namenjena je svim građanima bez obzira na godine. Posebna ciljna grupa ove akcije su deca školskog uzrasta.

Osnovni ciljevi akcije su afirmacija šetnje kao fizičke aktivnosti u ulozi poboljšanja i održavanja zdravlja i podsticanje šetnje i izletništva kao vida odmora i relaksacije kod svih kategorija stanovništva koje se ne bave fizičkom aktivnosti.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar