Vest: Mionica opet na udaru poplava

Mionica opet na udaru poplava

Mionica opet na udaru poplava

 

Obilne padavine i juče su se sručile na mioničku opštinu. Voda je ušla u vrtić, domaćinstva, oštetila putnu infrastrukturu, ugrozila domaće životinje. Nosila sve pred sobom. Ulice su poplavljene, a reke i kanali su se izlili.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković bio je na terenu sa svim službama, vaspitačima, građanima koji pokušavaju da spasu dečije krevetiće, posteljine, inventar u mioničkoj Predškolskoj ustanovi „Neven" koja je pod vodom.

-Ovo su teški dani za nas. Samo što smo se „dočekali na noge" od prethodne nepogode, danas nas je ponovo zadesila poplava. Na terenu smo, sa građanima. Vrtić je pod vodom. Hvala svim građanima, vaspitačima, vatrogascima, ljudima na terenu koji su odmah došli da pomognu. U većini naše opštine oštećene su saobraćajnice, voda je ušla u domaćinstva. Činimo sve što možemo u ovom trenutku kako bismo pomogli. Važno je da niko nije životno ugrožen i da se voda povlači – kaže Janković.

Kiša je u mioničkoj opštini za manje od sat vremena napravila kolaps. Zahvaljujući  nadležnim  ekipama koje su na terenu situacija se polako stabilizuje.

Iz Predškolske ustanove kažu da ne pamte da se nešto ovako desilo. Skoro je sve uništeno-naglašavaju vaspitači.

Mioničku opštinu u subotu potukao je grad, u utorak poplava, a danas je voda ponovo nosila sve pred sobom.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar