Vest: Mionica uskoro dobija nov park

Mionica uskoro dobija nov park

Mionica uskoro dobija nov park

Do sredine novembra Mionica će dobiti novi park. Na obali reke Ribnice, gradi se dečije igralište veće od 370  kvadrata, zelene površine s drvećem, moderno šetalište široko tri metra, a biće postavljen i veliki broj klupa. Radove vredne 16,7 miliona dinara na izgradnji parka obišli su ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

- Zadovoljstvo mi je što sam danas u opštini koja je dobila sredstva za zaštitu zemljišta zahvaljujući konkursu Ministarstva, kroz koji smo podržali više od 40 lokalnih samouprava širom Srbije. Ideja je bila da devastirano zemljište i klizišta uredimo tako da građani budu zadovoljniji i da istovremeno unapredimo standard života. I prostor u Mionici pored reke Ribnice je bio devastiran i pretvoren u smetlište. Sada je očišćen i tu se pravi zelena oaza sa kutkom za rekreaciju. Na priobalju Ribnice imaćemo pešačku i biciklističku stazu, kao i igralište za najmlađe. Mobilijar u parku će biti od ekološki prihvatljivih materijala, a biće posađena trava i nove sadnice. Želim da čestitam predsedniku opštine Bobanu Jankoviću i njegovom timu na agilnosti, što su pratili konkurse i spremali projekte. Trudićemo se da što više zelenih investicija dovedemo i u Mionicu. Ministarstvo koje vodim će i naredne godine raspisivati konkurse koji su dali dobre rezultate, i zato je važno da se lokalne samouprave organizuju i kandiduju dobre projekte –rekla je ministarka Vujović.


Projektom izgradnje linijskog parka predviđeno je da se ukloni površinski, zagađeni sloj zemljišta i postavi nova zemljana podloga, na kojoj će biti posađena trava i drveće, i izgrađen moderan park, a biće očišćeno i korito reke Ribnice.

-Ministarstvo za zaštitu životne sredine našoj opštini je odobrilo 10,5 miliona dinara za izgradnju linijskog parka sa dečijim igralištem duž reke Ribnice, kao i rekultivisanje zemljišta koje će biti iskorišćeno u rekreativne svrhe. Opština će učestvovati sa 6,2 miliona dinara. Izgradnja ove oaze uz reku Ribnicu je značajna investicija za Mionicu, njene građane i turiste koji dolaze u naš grad - rekao je Janković.


Janković je istakao da će uskoro početi gradnja prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci, kao i gradnja 10,5 kilometara kanalizacije, i nastavak radova na asfaltiranju puteva u mioničkim selima. 

- Ova godina je godina investicija za Mionicu. Uz podršku Vlade Republike Srbije u sva naselja na teritoriji opštine uložićemo više od 1,5 milijardi dinara. Ove godine asfalitiraćemo puteve i više od 30 sela. Mionica zahvaljujući podršci Vlade Srbije postaje moderan turistički centar i ekološka oaza. Zaštita prirode i životnog okruženja su, uz nove puteve i radna mesta, prioritet Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Mionica nastoji da ide u korak sa tim prioritetima. Zajedno sa kupalištem koje smo adaptirali prošle godine, linijski park i igralište će predstavljati jedan rekreativan kompleks za naše građane gde će moći kvalitetno da provode vreme sa svojim prijateljima i porodicom, a naša deca će dobiti novi kutak za boravak u prirodi. Uz podršku države gradimo bolju Mionicu za sve nas - rekao je Janković. 



Pratite nas na našoj Facebook I Instagram stranici!




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar