Vest: Mionički stočari upoznati s mogućnostima razvoja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija

Mionički stočari upoznati s mogućnostima razvoja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija

Mionički stočari upoznati s mogućnostima razvoja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija

Poljoprivreda je uz turizam jedan od najvažnijih razvojnih prioriteta Mionice. Pod pokroviteljstvom opštine u Kulturnom centru je za mioničke poljoprivrednike organizovano predavanje o razvoju mlekarstva. Predavanje je održao doktor biotehnologije Dragomir Jeremić, nekadašnji profesor na Univerzitetu u Beču. 

Mionički stočari upoznati s mogućnostima razvoja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija-0Takođe, svim učesnicima besplatno su uručena i rotaciona svetla i trouglovi od Saveta za bezbednost saobraćaja Mionice.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković ocenio je ovo predavanje kao veoma korisno za poljoprivrednike.

- Naš kraj je poljoprivredni kraj. Agrarom se bavi trećina Mioničana. Imamo 1.960 gazdinstava. I zato moramo ulagati u poljoprivredu. Kroz programe koje opština realizuje, a uz pomoć Ministrstva poljoprivrede opredeljeno je 16.8  miliona dinara za podsticaj i razvoj poljoprivrede u opštini Mionica – rekao je Janković.

Mionički stočari upoznati s mogućnostima razvoja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija-1Doktor biotehnologije Dragomir Jeremić govorio je o mogućnostima i potencijalima unapređenja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija i drugačiju, poboljšanu ishranu.

- Siguran sam da će današnje predavanje pomoći našim mlekarima da unaprede svoju proizvodnju. Nastojimo da organizujemo što više predavanja za naše poljoprivrednike kako bismo implementirali sve nove tehnologije i metode. Samo ove godine 20 mladih poljoprivrednika iz Mionice je dobilo je po 1.5 miliona dinara za razvoj poljoprivrede - kazao je Janković.

Mionički stočari upoznati s mogućnostima razvoja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija-2

Opština Mionica je u poslednje tri godine uložila 20 miliona dinara za jačanje i unapređenje poljoprivrede i seoskih domaćinstava. U istom periodu, mionički poljoprivrednici su ostvarili pravo na više od 116 miliona dinara kroz programe resornog ministarstva. 


(Izvor: Opština Mionica)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar