Vest: Mogu li Ubljani do tituli u FIBA finalu?

Mogu li Ubljani do tituli u FIBA finalu?

Mogu li Ubljani do tituli u FIBA finalu?

Još jedna turbulentna i uzbudljiva sezona je za nama, a sada nas očekuje i završni turnir – veliko FIBA finale u basketu 3×3, koje će se 17. i 18. decembra igrati u Džedi.

Srbiju će tamo predstavljati dve ekipe, drugoplasirani Ub i trećeplasirani Liman.

Pored pomenutih ekipa, učesnici velikog finala su i branioci titule, basketaši letonske Rige, potom belgijski Antverp, uvek neugodni Šakiai, Prinston, Lozana i ekipe koje su zablistale ove sezone, ali i iskoristile neke kikseve favorita, San Huan, Gagarin i Grac.

Ubljani će prvi na teren protiv ekipe San Huan, a nešto kasnije istog dana ih očekuje i drugi susret u grupi B, sa timom Džede. Put Saudijske Arabije, ekipa koja tek može da zablista, krenula je u trenutno najjačem sastavu, Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Miroslav Pašajlić i Marko Branković.

Podsetimo još jedno za kraj ove neverovatne sezone koju su imali, basketaši Uba osvojili su dve masters titule, a do MVP priznanja stigli su Pašajlić i Stojačić. Prethodnih godina su pokazivali potencijal, ali su sada konačno zablistali. Ostao je još samo jedan korak, a oni to mogu. Na pomenute, treba dodati i iskusnog Majstorovića i Brankovića, koji od turnira do turnira rešava najzahtevnije zadatke u ekipi.

U subotu nas očekuju susreti nokaut faze, a Liman i Ub se mogu sresti u polufinalu.

Titulu brane Letonci, na tom putu, glavni konkurenti su im Ubljani.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor: Basket 3x3



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar