Vest: Napredak iz Medoševca izbačen iz takmičenja!

Napredak iz Medoševca izbačen iz takmičenja!

Napredak iz Medoševca izbačen iz takmičenja!

Finiš sezone u Zonskoj ligi Beograd biće bez dva kluba – Napretka iz Medoševca i Balkan Mirijeva.

Vuk Blečić, disciplinski sudija, zbog neispunjavanja uslova za takmičenje, kaznio je oba kluba diskvalifikacijom iz ovog prvenstva i vraćanjem u niži rang od sezone 2024/25. Do pravosnažnosti odluke izrečena je mera suspenzije, zabrana odigravanja svih javnih utakmica seniorskih timova.

Komesar za disciplinu mlađih kategorija dostavio je Blečiću odluku da je ekipa omladinaca Napretka isključena iz takmičenja Treće lige FSB. Posle otvorenog postupka kaznio je i seniorski tim diskvalifikacijom iz Zonske lige Beograd.

U obrazloženju odluke navedeno je da je disciplinski organ lige mlađih kategorija utvrdio da je omladinska ekipa Napretka ponovila prekršaj koji se odnosi na neodigravanje utakmice i registrovanje službenim rezultatom, sa Torlakom (0:3), 9. marta, i IMT-om (0:3) 8. oktobra prošle godine. Zbog toga je komesar za disciplinu mlađih kategorija omladinski tim Medoševčana isključio iz takmičenja.

Klubovi Zonske lige Beograd obavezni da u mlađim kategorijama imaju najmanje dve selekcije u redovnom takmičenju, a pošto je Napredak sada ostao sa jednom, ne ispunjava propisani minimum uslova za stručni rad.

„Član koji se odnosi na konkretan slučaj propisuje da se klub koji ne izvršava obaveze o stručno-pedagoškom radu, kažnjava oduzimanjem do devet bodova, sa određivanjem roka za izvršenje te odluke. Kako je takmičenje u završnoj fazi, pa Napredak i Balkan Mirijevo ne mogu da ispune obavezu i oforme nove selekcije, pravilnik propisuje da se klubovi kažnjavaju vraćanjem u niži stepen takmičenja” – kaže se u obrazloženju odluke.

Izvor: Zurnal Foto: FB Napredak Medoševac



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar