Vest: Nastavljeni radovi na obnovi centralne pešačke zone

Nastavljeni radovi na obnovi centralne pešačke zone

Nastavljeni radovi na obnovi centralne pešačke zone

U Mionici su nastavljeni radovi na glavnom šetalištu i parku u centru koji će u potpunosti biti rekonstruisani i dobiti novi izgled. Prva faza radova u jednom delu parka je završena u junu ove godine, a sada su nastavljeni radovi u drugom delu gde će stare ploče biti zamenjene novim, ugrađeno paterno osvetljenje, postavljene nove klupe, uređeno zelenilo. Ovaj projekat zajedno sprovode opština Mionica i Ministarstvo turizma i omladine. Plan je da radovi budu završeni do kraja februara.

- Projekat rekonstrukcije parka u velikom meri će  ulepšati ambijent Mionice. Čekali smo više od pola veka da centralni deo Mionice dobija izgled kakav zaslužuje. Jedan deo smo završili, a sada počinjemo i drugi.  Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku završimo radove i da uredimo mesto okupljanja svih Mioničana i turista. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije koja na svakom koraku ulaže u našu opštinu – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

U Mionici je rekonstruisano  oko 6 kilometara trotoara u varoši, a završena je prva umetnička galerija – Piulikin legat. A u planu je i nastavak radova na izgradnji Kuće Kolubarske bitke i Omladinskog kluba.

-Mionica je u prethodnnom periodu dobila novi izgled, rekonstuisali smo trotoare, renovirali škole, izgradili toplanu na biomasu, sportsku halu, obnovili Kulturni centar, asfaltirali saobraćajnice i još mnogo toga. I tu se ne zaustaljamo, nastavićemo da gradimo našu opštinu i da na svakom koraku  unapređujemo kvalitet života - dodao je Janković.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar