Vest: Natašina "zlatna" bronza za ljiški kik-boks

Natašina "zlatna" bronza za ljiški kik-boks

Natašina

Na nedavno održanom Balkanskom šampionatu u Tešnju kik-bokserka ljiškog kluba „M.A. LjIG“ Nataša Šinik osvojila je bronzanu medalju, prvo odličje tog ranga u istoriji klupskog borilačkog sporta u našoj opštini. Ona je u poluteškoj kategoriji, u konkurenciji takmičara iz ukupno 18 zemalja, posle borbi sa rivalkama iz Makedonije i BiH, zauzela 3.mesto. Pored balkanskih zemalja, učestvovale su i takmičarke iz Poljske, Nemačke, Slovenije, Austrije, čak je nastupala i jedna kik-bokserka iz Singapura.

„Presrećna sam. Ovo je moje prvo zvanično takmičenje od kako sam 18.septembra 2019.godine došla na prvi trening, kaže Nataša. Najveću zahvalnost dugujem mom treneru Mikiju Adamoviću koji me je uveo u svet borilačkih veština i pokazao veliko poverenje u moj rad.“

Nataša je na prvi trening kik-boksa došla jer je želela da upiše policijsku školu.„Tako je počelo, a onda sam zavolela kontinuirani trening jer sam videla koliko sam kroz bavljenje ovim sportom podizala samopouzdanje koje mi i nije bilo jača strana. Kako je vreme odmicalo, postavljala sam sebi nove ciljeve i imala bezrezervnu podršku trenera. Mnogo ljudi ima pogrešnu predstavu o kik-boksu, ali kada malo proniknete u njegove tajne, shvatite da je to idealan način da pored fizičke, jačate i mentalnu snagu, odnosno sopstveni karakter“, ističe osamnaestogodišnja Nataša Šinik.

Njen trener Milan Adamović ima samo reči hvale za svoju, kako kaže, buduću šampionku:

„Ona je uvek motivisana da trenira i uči, a to je jedan od najvažnijih preduslova za uspeh. Bilo je sittuacija kada sam, zbog vremenskih uslova i drugih okolnosti, razmišljao da otkažem trening, ali ona je uvek dolazila, bez obzira kakva je prepreka bila ispred nje, naglašava Adamović koji ima više od 40 godina trenerskog iskustava i koji je svojevremeno bio višestruki prvak Nemačke u kik-boksu. Nataša i ja smo izgradili uzajamno poverenje, a to je i za trenera i za učenika najzahtevnije. Kada to uspete, sve drugo ide lakše.“

Kada smo u martu ove godine posetili ljiški klub Milan Adamović je tada izdvojio Natašu kao perjanicu i najavio da će se uskoro oprobati u ringu. Slučaj je hteo da se to dogodi baš na prvenstvu Balkana:„Mi smo na ovo takmičenje stigli ujutru u 10, a borbe su bile tek pred ponoć, tako da je ta okolnost verovatno sprečila Natašu da ode i korak dalje. Njen talenat je izuzetan, veoma je posvećena ovom sportu i siguran sam da ćemo je vrlo brzo videti u reprezentaciji Srbije. To bi i meni, od povratka u domovinu, bila najveća satisfakcija kao trenera kik-boksa. Natašina bronza donela mi je veću sreću od bilo kojeg trofeja koji sam osvojio u ringu“, ponosno ističe čovek koji je rodnom gradu poklonio divnu sportsku priču u kojoj je ulogu glavnog junaka prepustio Nataši Šinik.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar