Vest: Odbojkašice polovične

Odbojkašice polovične

Odbojkašice polovične

Železničar je na korak do plasmana u finale nakon što je za 73 minuta u Obrenovcu ubedljivo savladaoTENT – 25:22, 25:20 i 25:19.

U prvom delu igre ekipa TENT-a povela je sa par poena razlike, ali samo na kratko. Brzo je Železničar došao do izjednačenja i preokreta rezultata u svoju korist. Održavale su gošće prednost do sredine seta, ali su serijom poena izabranice Vladimira Vasovića uspele da poravnaju rezultat. U nastavku se smenjivalo vođstvo do same završnice, u kojoj su ipak Lajkovčanke uspele da osvoje prvi set.

Krenuo je TENT odlično u drugom periodu i poveo na samom startu. Međutim, uspela je gostujuća ekipa da nadoknadi rezultatsku razliku. Usledila je igra poen za poen, a pred samu završnicu Železničar je napravio seriju i poveo sa 22:17, što im je kasnije bilo dovoljno da dupliraju prednost.

Nastavile su izabranice Branka Kovačevića sa sjajnom igrom i u trećem periodu. Napravile su na početku prednost i povele sa 9:5, pa sa 12:7. Nisu dozvolile nijednog trenutka domaćoj ekipi da im se približi. Ređale su poene iz napada, i aktuelne prvakinje Kupa bile su vrlo odlučne da završe utakmicu u tri seta. Na kraju trećeg dela igre, stigle su do četiri set lopte i odmah prvu su realizovale, čime su stavile tačku na prvi susret.

Ekipu iz Lajkovca, koja brani trofej, predvodila je Aleksandra Uzelac sa 16 poena, Barbara Batinić je osvojila 14, a Ljubica Milojević 13.

U domaćem timu po 11 poena upisale su Hena Kurtagić i Ana Mitrović.

Revanš je 22. decembra.

Odbojkašice polovične-0

Odbojkašice Crvene zvezde pobedile su ekipu Uba rezultatom 3:1 u prvom meču polufinala Kupa Srbije. Po setovima: 19:25, 25:13, 25:19 i 25:20.

Ub je bolje ušao u ovaj duel i brzo je napravio seriju od 6:1. Nisu se tu zaustavile izbranice Marijane Boričić, i fenomenalnim napadima nastavile su da povećavaju stečenu prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 10 poena. Pokušala je Zvezda da se vrati u ovaj seta, ali bez puno uspeha i Ubljanke su stigle do vođstva od 1:0.

Bilo je jasno svima u domaćoj ekipi da prvi set mora što pre da se zaboravi, i da se u drugi uđe „hladne glave“. Odbojkašice u crveno-belim dresovima krenule su agresivno u ovom periodu i bez puno problema su stigle do rezultatske zalihe, koju su kasnije samo povećavale i došle su do izjednačenja, osvojivši drugi seta sa 12 poena razlike.

Očekivalo se da će se u trećem delu igre borba rasplamsati, ali je pozitivan rezultat u prethodnom setu dao vetar u leđa trenutno prvoplasiranoj ekipi u Superligi. Iako je Ub bio dominantniji na početku ovog perioda i poveo sa 7:2, Zvezda se brzo vratila u igru, i već do sredine je imala lepu prednost (17:12). Nije bilo novih uzbuđenja do kraja i domaćin je stigao do potpunog preokreta.

Crveno-bele su posle slabo odigranog i izgubljenog prvog seta u nastavku utakmice zaigrale mnogo bolje i neočekivano, bez većih poteškoća, došle do sigurnog trijumfa.

U pobedničkoj ekipi blistala je Jelena Lazić sa 27 poena, po 12 su dodale Ana Živojinović i povratnica Jelena Delić, a Isidora Rodić deset. U timu Marijane Boričić najbolja je bila Ljubica Kecman sa 16 poena, Sofija Medić je zabeležila 13, a Ljiljana Ranković deset.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar