Vest: Odbojkašice Železničara i Ub-a sigurne na gostovanju

Odbojkašice Železničara i Ub-a sigurne na gostovanju

Odbojkašice Železničara i Ub-a sigurne na gostovanju

U meču 6. kola Banka Poštanska štedionica Superlige za odbojkašice, Ub je izvojevao pobedu na teškom gostovanju u Subotici protiv domaćeg Spartaka rezultatom 3:1 (25:21, 27:25, 23:25, 25:16), nakon 106 minuta igre.

U prva dva seta viđena je gotovo identična situacija. Spartak je bolje počinjao, sticao prednost od nekoliko poena, da bi Ub u središnjici preokretao rezultat. Spartak je zatim uspevao da sustigne rivala oba puta na rezultatu 19:19, i dok u prvom setu Ubljanke nisu dozvolile da se uđe u neizvesnu završnicu, u drugom su subotičke ”golubice” stigle do dve set lopte (24:22). Ipak, Ubljanke su uspele da anuliraju tu prednost, a zatim su Benites poenom iz napada i Borčić blokom odvele gošće na 2:0 u setovima (27:25).

Treći set Ub je počeo mnogo bolje i činilo se da će meč privesti kraju bez većih problema, s obzirom da su gošće konstantno vodile sa ubedljivom prednošću (7:3, 11:5, 16:12). Ipak, tada je proradio napad domaćih odbojkašica, sa kojim su se mučile većim delom meča, ali i blok, tako da su nakon 23:23, Jeković i Klisura uspele da odvedu Spartak u četvrti set.

Na veliku žalost preko 300 gledalaca koji su došli u ”Dudovu šumu” da podrže svoje ljubimice, to je bilo sve što su domaće uspele da naprave u ovom meču. Ub je furiozno u četvrtom setu stigao do prednosti od čak 20:10, a meč je priveo kraju rezultatom 25:16, za konačnih 3:1 u setovima.

U ekipi Uba, istakle su se Anđelka Novosel i Milka Stijepić sa po 15 poena, ali i Anica Kutlešić sa 13 i Aleksandra Cvetićanin sa 12.

U subotu je odigran jedan meč šestog kola šampionata Srbije za odbojkašice, a pobedu je na gostovanju Radničkom slavio Železničar.

Odbojkašice Železničara su do trijumfa došle u tri seta, 25:18, 25:9, 25:15.

Do pete pobede u sezoni, ekipu Branka Kovačevića su predvodile Malina Terel sa 15 osvojenih poena i Ksenija Tomić sa četiri poena manje.

Na drugoj strani, u veoma bledom izdanju Radničkog istakla se Mila Manasijević sa šest poena.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar