Vest: Odlična odbojka u Lajkovcu. Ubljanke nakon drame došle do brejka

Odlična odbojka u Lajkovcu. Ubljanke nakon drame došle do brejka

Odlična odbojka u Lajkovcu. Ubljanke nakon drame došle do brejka

Odbojkašice Uba povele su sa 1:0 u seriji polufinala plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Ubljanke su večeras, u Lajkovcu, savladale Železničar sa 3:2, po setovima 25:18, 29:31, 25:22, 28:30, 15:9, i na taj način napravile brejk.

Velika želja i još veća borba viđena je u Lajkovcu. Iako je tim Branka Kovačevića dosta oslabljen, ovaj duel opravdao je sva očekivanja polufinala plej-ofa. Predvodile su Ub Nikolina Lukić sa 17 i Aleksandra Gligorić i Bojana Ćelić sa po 16 poena, dok sa druge strane čak velikih 30 poena mlade Aleksandre Uzelac nije bilo dovoljno za pobedu Železničara.

Već od prvog poena videlo se da ćemo gledati veliku borbu. Minimalnu prednost Železničar je napravio as-servisom Veltman, a zatim i uspešnim blokom na Slađi Erić. Međutim, brzo je Ub izjednačio, a potom i preokrenuo rezultat u svoju korist. Koliko je svaki poen bitan, govori to da su treneri obe ekipe u ranoj fazi seta tražili po jednu video-proveru. Na servis Bojane Ćelić, Ubljanke su napravile seriju poena i stekle veće vođstvo (12:6). Nije se predala domaća ekipa, već je uspela da smanji zaostatak sjajnim servisima Madan. Nije to poremetilo gostujući tim, koji je sigurnom igrom stigao do osvajanja seta.

Povele su Ubljanke i na startu drugog perioda, ali lider Železničara, Aleksandra Uzelac, sjajnim napadima donela je svom timu izjednačenje. Usledila je igra poen za poen, a sredinom seta su izabranice Marijane Boričić stekle tri poena prednosti, što je bio znak za Branka Kovačevića da zatraži tajm-aut. Tek u završnici seta, Železničar je uspeo da poravna rezultat. U naletu su bile Lajkovčanke, koje su došle do tri set lopte. Ipak, nije aktuelni osvajač Kupa dozvolio Železničaru da odmah realizuje svoje set lopte, već smo dobili završnicu dostojnu polufinala plej-ofa. Velika borba viđena je sa obe strane, a domaće su iskoristile tek sedmu set loptu za 1:1.

Još jednom su Ubljanke na početku seta došle do vođsta, koje su održavale duži period. Međutim, sa druge strane uporne Lajkovčanke vratile su se u život. Obe strane su morale ozbiljno da se pomuče kako bi došle do poena. Koncentrisanija je bila gostujuća ekipa na kraju, koja je došla na korak od pobede.

Nastavljena je velika borba i u četvrtom setu, čiji je start bio dosta izjednačen. Međutim, na krilima svoje publike Železničar je napravio prednost, a sjajna na mreži bila je iskusna Ana Antonijević. Sa druge strane, tandem Erić-Lukić je doprineo da Ub poravna rezultat. I tako smo dobili još jednu dramu u završnici, koja se opet igrala na razliku. Imala je ekipa Uba i meč loptu, ali nisu odbojkašice Železničara htele da završe ovu utakmicu. Dale su svoj maksimum i izborile peti odlučujući set.

Taj-brejk je bolje otvorio Ub i poveo 7:3. Nisu dozvolile Ubljanke da se protivnički tim rezultatski vrati, već su mirno privele utakmicu kraju. Došle su do šest meč lopti, a tačku na ovaj dramatičan meč stavila je Aleksandra Gligorić uspešnim napadom.

Naredna utakmica igraće se u nedelju, 9. aprila, od 18 časova u Ubu, uz direktan prenos na RTS 2.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar