Vest: Online Valjevo i Ub

Online Valjevo i Ub

Online Valjevo i Ub

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba, DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA)  primenjivaće u VII i VIII RAZREDU OSNOVNIH ŠKOLA na teritoriji  40 lokalnih samouprava.

U istim lokalnim samoupravama TREĆI MODEL nastave (ONLAJN NASTAVA)   primenjivaće se  u  SREDNjIM ŠKOLAMA.

U našim sredinama ovakvi modeli organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 13. septembra 2021. godine na teritoriji opština i gradova: Valjeva i Ljiga.

Pored njih ovakvi modeli primenjivaće se i u opštinama: Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova, Varoš, Priboj, Užice, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

Tim preporučuje upotrebu zaštitnih maski za sve učenike i sve vreme boravka u školi. Izuzetno, kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku zbog kontraindikacija, koje su potvrđene stručnim mišljenjem lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine, potrebno je organizovati rad tako da ovaj učenik boravi u školskom prostoru bez maske, pri čemu je potrebno povećati fizičku distancu sa drugim učenicima i zaposlenima i pojačati primenu svih mera zaštite (deznifekcija ruku, čišćenje i dezinfekcija nastavnih sredstava i prostora). Ovaj izuzetak moguće je  primeniti na zahtev roditelja i isključivo uz priloženo mišljenje lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine i to po pravilu u školi za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar