Vest: Opštini Mionica donirano vozilo za usluge socijalne zaštite

Opštini Mionica donirano vozilo za usluge socijalne zaštite

Opštini Mionica donirano vozilo za usluge socijalne zaštite

Opštini Mionica uručeno je vozilo za unapređenje usluga socijalne zaštite na osnovu projekta „Mobilno post-kovid savetovalište za stanovnike na seoskom području" koji realizuje Karitas, a finansira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

- Nastojimo da unapredimo oblast socijalne zaštite. Sa Karitasom i GIZ-om imamo dugogodišnju i odličnu saradnju. Razvijamo mere socijalne politike, realizujemo odličan projekat „Pomoć u kući", a već godinama unazad besplatno uručujemo kolica za bebe, auto-sedišta i jednokratnu novčanu pomoć porodiljama – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Tatjana Rajniš, menadžer projekta ispred GIZ-a rekla je da je GIZ i ovaj put podržao ovaj projekat u cilju kontinuitea pružanja socijalnih usluga u Srbiji.

-U cilju održanja kontinuiteta pružanja socijalnih usluga u Srbiji za vreme Kovid-19 pandemije, GIZ je finansirao mere za prilagođavanje pružanja socijalnih usluga u odabranim opštinama kako bi se pružio adekvatan odgovor na izazove vezano za pandemiju Kovid-19 – rekla je Rajniš.

Kartias je opštini donirao vozilo, štampač, laptop i čitač kartica.

Uvereni smo da će se kroz realizaciju ovog projekta dugoročno osnažiti rad Centra za socijalni rad, putem nabavke vozila i opreme, kako bi se usluge socijalne zaštite pružale osobama iz društveno ugroženih grupa u kontinuitetu. Važno je da usluge budu dostupne korisnicima i na ruralnom području, iz tog razloga mobilnost pružaoca usluga zaštite je vrlo važna a za tako nešto nabavka vozila je krucijalna – rekao je Miroljub Nikolić, direktor Karitas Šabac.

Opština Mionica dobitnik je i zahvalnice Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ za uložene napore tokom pandemije korona virusa i zalaganje za unapređenje sistema socijalne zaštite.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar