Vest: Osnovci tokom godine pobrali mnoštvo nagrada

Osnovci tokom godine pobrali mnoštvo nagrada

Osnovci tokom godine pobrali mnoštvo nagrada

Učenici osnovne škole "Mile Dubljević" u Lajkovcu pod mentorskom palicom akademskog slikara i likovnog pedagoga Miloja Mitrovića pobrali su nagrade na različitim likovnim konkursima.

Prve nagrade koje su stigle u ovu vaspitno obrazovnu ustanovu su sa konkursa 29. Međunarodnog festivala humora i satire "Zlatna kaciga" gde su učenici čiji su radovi nagrađeni prisustvovali i master klasu karikature i stripa. Specijalne zahvalnice dobili su Nevena Milivojević i Dunja Milošević iz 6/3 i Marko Živanović iz 5/2.

 

Nedugo zatim, na konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Strip vesti odabrani su radovi sedam lajkovačkih osnovaca viših razreda za 34. izložbu autorskog stripa. Autori radova su: Luka Ranković 5/1, Mateja Radojičić 6/1, Ognjen Joksimović 5/2, Andrea Vujičić 7/3, Iva Radovančević 5/3, Andrea Brdarić 6/3, Marko Živanović 5/2. U novosadskom Dečijem kulturnom centru izložba je otvorena 18. decembra.

13 nagrada stiglo je i iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo povodom regionalnog konkursa za izbor najboljih likovnih radova na tri teme.

 

Lajkovački učenici su pobrali sve nagrade u konkurenciji od petog do osmog razreda. Na temu "Biram pametnije, hranim se zdravije" 1. mesto zauzela je Đurđija Pažinović 6/4, 2. mesto Momir Lončar 6/2 i 3. mesto Ognjen Matović 6/3. Tri učenice su dobile i specijalne nagrade na ovu temu: Ivona Jevtić 6/4, Aleksandra Jeremić 6/4, Teodora Milijanović 7/4. Čak četiri nagrade su stigle na temu "Dojenje je poklon za ceo život", a osvojili su ih: 1. mesto Danilo Pažinović 7/1 i Anita Prodanović 7/2, dok 3. mesto dele Luka Jovanović 5/2 i Sergej Velimirović iz 5/4. "Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom" je još jedna tema koja je učenicima lajkovačke škole donela nagrade. Dobili su ih Milica Mirković 7/4 za 1. mesto, Ognjen Ivanović 7/3 za 2. mesto, i Nikolina Pantić 8/3 je dobila specijalnu nagradu.

 

Zahvalnicu je dobio predmetni nastavnik likovne kulture Miloje Mitrović za aktivno učešće na regionalnom konkursu koji se tradicionalno organizuje u oktobru - Mesec pravilne ishrane.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar