Vest: Poboljšanje uslova za školovanje na seoskom području opštine Mionica

Poboljšanje uslova za školovanje na seoskom području opštine Mionica

Poboljšanje uslova za školovanje na seoskom području opštine Mionica

U okviru poljske razvojne saradnje Ministarstva spoljnih poslova Republike Poljske 

 

OPIS PROJEKTA

Projekat je namenjen poboljšanju uslova za izvođenje nastave u seoskoj školi koja broji 80 učenika u 8 razreda. Ovu školu pohađaju deca iz više okolnih sela, i to: Rakara, Popadića, Berkovca, Gunjice I Veliševca, Dučića. U okviru škole, nastavu pohađa i pripremna predškolska grupa od šestoro dece uzrasta  od 6 godina. Osnovna škola je u seoskoj sredini je mesto gde deca povode kvalitetno vreme sa svojim vršnjacima, mesto gde stvaraju uspomene koje će nositi ceo život i stiču znanja koja će ih voditi kroz život.

Osim nastave, u njoj deca organizuju i razna druženja, radionice i takmičenja i time se okuplja čitava zajednica. Poboljšanje uslova u školi uticaće na čitavu zajednicu i stanovnike svih 6 sela čija deca pohađaju nastavu u ovom objektu.

CILJ PROJEKTA

Cilj projekta je da unapredi uslove za nastavu u seoskoj školi u Gornjoj Toplici, kroz rešavanje problema grejanja i gubitaka energije. Prelazak na efikasnije i ekološki prihvatljivije grejanje predstavlja veliku promenu i za rad same škole, koja trpi velike gubitke zbog stare opreme, ali i za decu, koja će imati kvalitetnije uslove. 

PROJEKTNE AKTIVNOSTI

1. nabavka i postavljanje novog kotla u školskoj kotlarnici  – nabavka novog kotla na pelet, kapaciteta 150kW, demontaža starog kotla i postavljanje novog sa svim pratećim radovima na instalacijama. 

2. postavljanje dodatnih radijatora i zamena dotrajalih - u prostoru škole biće zamenjeni radijatori koji su u kvaru, a u hodnicima u prizemlju i na spratu biće dodato još radijatora, radi postizanja viših temperatura i omogućavanja prijatnijih uslova za boravak dece. 

3. zamena stolarije na ulazima u školu – nabavka i postavljanje novih vrata i okvira radi bolje termoizolacije, koja će se postaviti na ulaz za đake i na glavni ulaz u školu. Kvalitetnija stolarija omogućiće sprečavanje prolaska spoljašnjih uticaja u prostorije škole i smanjiće gubitke energije. Takođe, lepa i moderna vrata doprineće i modernijem izgledu škole, što će obradovati i đake i sve zaposlene.

VREDNOST PROJEKTA :14 000 EURA

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar