Vest: Počinje novi konkurs za kuće mladima na selu

Počinje novi konkurs za kuće mladima na selu

Počinje novi konkurs za kuće mladima na selu

Danas počinje konkurs za kupovinu kuća na selu – koji su uslovi i ko može do dodatnih 10.000 evra.

Vlada Srbije nastavlja podsticaje za oživljavanje sela. Opredeljeno je još 500 miliona dinara za kupovinu praznih seoskih kuća za mlade. Uskoro će biti mogućnost da se prijave za 10.000 evra pomoći za pokretanje sopstvenog posla.

„Uslov za prijavu je da su mlađi od 45 godina, državljani Srbije ne u kraćem periodu od tri godine, da nemaju već imovinu – stanove ili kuće, ali mogu da imaju poljoprivredno zemljište.

Zainteresovani koji žele da konkurišu mogu da imaju poljoprivredno zemljište - tiče se mladih poljoprivrednika koji žive u zajedničkim domaćinstvima i to im je šansa da se osamostale.

Na konkurs mogu da se prijave i oni koji su u braku i oni koji nisu.

U prethodnom periodu useljene su 1.631 kuće u 119 lokalnih samouprava.

 

Ko ima pravo na 10.000 evra za pokretanje sopstvenog posla

Od početka juna trebalo bi da im bude na raspolaganju i 10.000 evra za pokretanje sopstvenog posla na sopstvenom imanju,

Pored toga, dodao je, pravo na tih 10.000 evra imaju i oni koji su dobili kuću na selu, ali i drugi mladi ljudi koji tamo već žive.

Zainteresovani treba davide šta nedostaje u selima – da li prodavnica, da li apoteka, bilo šta od toga, da konkurišu, daje se novac, ali ne gotov novac nego za kupovinu opreme i pokretanje tog posla.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar