Vest: Podeljeni besplatni udžbenici

Podeljeni besplatni udžbenici

Podeljeni besplatni udžbenici

I ove godine opštine Osečina i Ljig su pred početak nove školske godine podelile besplatne udžbenike đacima u osnovnim školama.

 

Podela besplatnih udženika za prvake u OVC "Braća Nedić".

Važan dan za prvake i njihove roditelje, učitelje i lokalnu zajednicu započet je 31. avgusta otvaranjem vrata Obrazovno-vaspitnog centra „Braća Nedić“ za 53 prvaka.

Predsednik je poželeo deci srećan polazak u prvi razred i da uspomena na današnji dan bude prijatna i vredna sećanja. "Želim da sačuvate ovaj trenutak kao lep, poseban i važan. Danas je nastupilo novo poglavlje u vašem životu i želim da ispišete stranice svog obrazovanja znanjem, uspehom i drugarstvom, da budete jedni drugima podrška, da prihvatate greške drugih kao svoje i da se radujete uspehu druga kao da je vaš. Budite jedna velika porodica koja sarađuje, dogovara se i raste zajedno", poručio je Tomić najmlađim đacima.

On je dodao da je polazak u prvi razred veliki i važan dan za sve nas. Ono što mi, kao odrasli, možemo da uradimo je da im obezbedimo srećno i zadovoljno detinjstvo ispunjeno ljubavlju, poštovanjem i radošću. Posebno je naglasio da je svaki početak izazov i poželeo im da ga savladaju uz upornost, jer se ništa ne postiže brzo i lako.

Tomić je deci uručio komplete besplatnih udžbenika i poklon pakete "Europroma".

Opština Osečina po drugi put sprovodi akciju besplatnih udžbenika. Cilj ovakve akcije je da se pre svega ukaže poštovanje prema deci, a zatim pomoć porodici u rasterećenju kućnog budžeta. U narednom periodu biće sprovedene slične akcije koje će doprineti lakšem, kvalitetnijem i bezbrižnijem detinjstvu za decu.

Danas je organizovan prijem učenika koji kreću u prvi razred osnovne škole u OŠ "Sava Kerković" u Ljigu, kao i u OŠ "Sestre Pavlović" u Belanovici. Veliko nam je zadovoljstvo što ove školske godine u prvi razred kreće 100 mališana.

Ovom prilikom, poželeo sam dobrodošlicu svim prvacima i poželeo im puno sreće i uspeha u daljem školovanju. 

Po prvi put, opština Ljig je obezbedila udžbenike za sve prvake, a plan je da se u narednim godinama obezbede besplatni udžbenici za sve učenike osnovne škole od prvog do osmog razreda.

Srećan polazak u školu svim prvacima, ali i svim učenicima koji sutra kreću u novu školsku godinu!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar