Vest: Podrška Ministarstva prosvete za izgradnju novog obdaništa

Podrška Ministarstva prosvete za izgradnju novog obdaništa

Podrška Ministarstva prosvete za izgradnju novog obdaništa

Izgradnja novog obdaništa, jedan je od prioriteta u Valjevu, s obzirom da je 458 dece na listi čekanja, rečeno je prilikom jučerašnje posete  ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića Valjevu. Ministar Ružić je potom obišao Akademiju strukovnih studija Zapadne Srbije-odsek u Valjevu, kojoj je na konkursu Ministarstva dodeljeno 12 miliona i 800 hiljada dinara za sanaciju krovne konstrukcije ove zgrade stare oko 100 godina.

Podrška Ministarstva prosvete za izgradnju novog obdaništa-0

Potom je u Prvoj osnovnoj školi ministar obišao digitalnu učionicu, koja je opremljena sa 20 računara. Obilazak je nastavio posetom Poljoprivrednoj školi u kojoj će biti otvorena laboratorija za biotehnologiju, u šta će biti uloženo 10 miliona dinara. Ministar je rekao da očekuje da će sredstva biti odobrena za mesec dana. Svoju posetu Valjevu je završio obilaskom Istraživačke stanice u Petnici. Tokom posete Valjevu, ministar Ružić je nagovestio da postoje inicijative da Valjevo postane još jedan od univerzitetskih centara u Srbiji.

Podrška Ministarstva prosvete za izgradnju novog obdaništa-1

„Ono što jeste bila namera, a tako će i ostati, jeste da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa gradom Valjevom, praktično izdejstvuje da se iz komponente 1 iz kredita Svetske banke opredele sredstva za izgradnju novog vrtića, koji će imati kapacitet oko 280 mesta. Podsetiću vas da je lista čekanja na današnji dan u Valjevu 458 dece i mislim da je to za jedan grad kao što je Valjevo prosto nedopustivo i zato je obaveza Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da tom problemu priđe na pravi način."

Gradonačelnik Gojković je rekao da je obdanište planirano da se izgradi na gradskoj parceli ispod Vatrogasnog doma, na Petom puku, a projekat je poklon Grada Beograda.

Podrška Ministarstva prosvete za izgradnju novog obdaništa-2

(Izvor: Opština Valjevo)





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar