Vest: Poraz Ljižana posle velike drame

Poraz Ljižana posle velike drame

Poraz Ljižana posle velike drame

U 8.kolu Superlige odbojkaši Spartaka poraženi su u Gornjem Milanovcu od Takova 2:3 (25:23; 23:25: 25:19; 17:25 i 18:20), čime su znatno otežali borbu za opstanak u društvu najboljih srpskih klubova.

Imao je tim Nenada Kepe Kovačevića vođstvo od 2:1 i 15:11 u četvrtom periodu igre, ali je do kraja seta Spartak osvojio samo dva poena.

U petom setu igralo se uglavnom „poen za poen“, a u završnici je viđen pravi odbojkaški triler koji je Takovu doneo možda i pobedu za opstanak u Superligi, dok je Ljižane pogurao ka nižem rangu jer posle osam kola nemaju pobedu.

Utisak je da su igrači Spartaka u Gornjem Milanovcu igrali veoma dobro sve do odlučujućih momenata susreta, kada je proradila psihološka blokada. Očigledno da je sedam prvenstvenih utakmica bez pobede uticalo na samopouzdanje, jer kako drugačije objasniti da ekipa koja ima i rezultat i igru i protivnika koji se gotovo predao, dozvoli preokret koji se retko viđa i u najmlađim kategorijama, i to pre svega svojim greškama.

Pa ipak, Kovačevićevi izabranici i dalje drže stvari u svojim rukama jer u nastavku sezone u Ljig dolaze Takovo, Karađorđe, Jedinstvo i Novi Sad, odnosno direktni konkurenti u borbi za očuvanje superligaškog statusa. Nije bilo sezone u Superligi da Spartak nije uzeo meru i nekome od favorita, pa uz jedno-dva iznenađenja, šanse da se izbegnu poslednja dva mesta na tabeli nisu nerealne.

Nova šansa za premijernu pobedu u tekućoj sezoni je u petak, 2.decembra u 19,00 časova, kada Spartak u Ljigu dočekuje požarevački Mladi radnik koji je na 5.mestu sa pet pobeda i dva poraza.

Neuspešan odbojkaški vikend zaokružile su odbojkašice Spartaka porazom u Malom Zvorniku od istoimenog tima od 1:3 u okviru 7.kola Druge lige „Centar“. Ljižanke imaju učinak od četiri pobede i tri poraza i zauzimaju 5.mesto.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar