Vest: Povećana finansijska naknada za nezaposlene porodilje

Povećana finansijska naknada za nezaposlene porodilje

Povećana finansijska naknada za nezaposlene porodilje

Skupština grada Valjeva usvojila je Odluku o većem obimu prava porodici sa decom i o finansijskoj podršci za podsticanje rađanja dece.

Razlozi za donošenje ove odluke sadržani su u potrebi poboljšanja materijalnog položaja nezaposlenih porodilja sa prebivalištem na teritoriji grada Valjeva. Predloženom odlukom, grad Valjevo se aktivno uključuje u sprovođenje mera populacione politike, a pravo na novčanu pomoć nezaposlena porodilja ostvaruje od dana rođenja deteta do navršene prve godine života. Ova odluka se odnosi na povećanje iznosa finansijske podrške za nezaposlene porodilje sa ranijih 10.000 na 30.000 dinara.

„Zaista mislim da je ovo sjajna odluka. Već sada je želja bila da ova sredstva budu veća, nismo bili u mogućnosti u ovom trenutku, ali se iskreno nadam da ćemo vrlo brzo biti u mogućnosti da povećamo ovaj iznos u narednom periodu. Pored svih mera populacione politike koje grad Valjevo sprovodi, od ove odluke pa do prava na novčanu pomoć za prvorođeno dete, svih mera koje sprovodimo kroz Lokalni akcioni plan za decu, besplatnih udžbenika, preko besplatnog bazena, besplatnih letovanja za decu sa seoskog područja, besplatnih zimovanja za najbolje učenike, auto-sedišta za decu, besplatne školice plivanja, od ove godine imamo i besplatne hranilice za svaku rođenu bebu na teritoriji grada Valjeva. Ima mnogo lepih odluka kao što je i ova i moram da vam kažem da već sada planiramo nove mere i odluke koje će biti donete kroz Lokalni akcioni plan za decu u narednom periodu“, zaključio je gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar