Vest: Probni završni ispit za osnovce u petak i subotu

Probni završni ispit za osnovce u petak i subotu

Probni završni ispit za osnovce u petak i subotu

U cilju pripreme učenika osmog razreda, nastavnika i škola za završni ispit, probni završni ispit biće održan u svim osnovnim školama po sledećem rasporedu:

Petak, 9. aprila 2021. godine, u 13 časova, polaganje probnog testa iz matematike, 

Subota, 10. aprila 2021. godine, u 9 časova, polaganje probnog testa iz srpskog/maternjeg jezika,

Subota, 10. aprila 2021. godine, u 11.30 časova, polaganje probnog kombinovanog testa iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. 

Rešavanje testova traje 120 minuta. 

Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama učenika, ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Probni završni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo. Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu. 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremili su ispitni materijal koji je dostavljen školama preko nadležnih školskih uprava.

Polaznici trećeg ciklusa programa funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih  (FOOO), u okviru probnog završnog ispita, u petak, 9. aprila 2021. godine, u 13 časova, polagaće jedinstveni test koji sadrži zadatke iz predmeta Srpski jezik, odnosno maternji jezik, iz predmeta Matematika i iz prirodnih i društvenih nauka koji obuhvataju sadržaj iz nastavnih predmeta Biologije, Geografije, Istorije, Fizike i Hemije, kao i opšte kompetencije, zajedničke za pojedine prirodne i društvene nauke.

(Izvor: Ministarstvo prosvete)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar