Vest: Prva nagrada na Danima kupine za Milovana iz Pepeljevca

Prva nagrada na Danima kupine za Milovana iz Pepeljevca

Prva nagrada na Danima kupine za Milovana iz Pepeljevca

Na tradicionalnoj smotri kupinara kolubarskog kraja, koja je 14. put održana u selu Stave podno Medvednika, Milovan Mešterović iz Pepeljevca dobio je prvu nagradu za izložene plodove sorte „loh nes”. Mešterović je na istoj manifestaciji prošle godine osvojio treće mesto za izuzetan kvalitet „organik“ kupine.

U organizaciji Mesne zajednice Stave, Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj’’, Poljoprivredne savetodavne i stručne službe, Regionalne privredne komore i Turističke organizacije Valjevo, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva, u nedelju je po 14. put na Stavama održana tradicionalna manifestacija Dani kupine i tom prilikom se predstavilo oko 30 voćara.

Duško Jevtić iz Stanine Reke, po oceni stručnog žirija proglašen za najvećeg proizvođača kupine. Najveći prinos po hektaru ove godine ostvario je Dragan Gradina, Miodrag Budimirović ima najuređeniji zasad, dok je Miroslav Aleksić nagrađen kao proizvođač koji je primenio svu potrebnu tehnologiju u svom zasadu, svi iz sela Suvodanje.

Od proizvođača, koji su plodove kupine izložili na sam dan manifestacije, Milovan Mešterović iz Pepeljevca nagrađen je za izložene plodove sorte „loh nes”, Katarina Divnić iz Beomuževića za „čačansku bestrnu”. Najkvalitetnije plodove sorte „tripl kraun” prikazao je Nenad Kovačević iz Suvodanja, a Anđelija Petrović, takođe iz Suvodanja, sorte „torn fri’’.

Na kupinijadi su se ove godine predstavili i prerađivači voća, organizovan je Gastrofest, reli džipova, finale seoskih sportskih igara, Medicinsko selo. U popodnevnim satima održan je tradicionalni narodni vašar.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar