Vest: Svečano otvaranje odmarališta u Moravcima

Svečano otvaranje odmarališta u Moravcima

Svečano otvaranje odmarališta u Moravcima

Svečano otvaranje odmarališta za decu sa smetnjama u razvoju u Moravcima, je bilo 19.8.2023 godine na Svetski dan Humanosti.

Otvorena je i kancelarija za osobe sa Invaliditetom koju će sprovoditi Rekreativno inkluzivni centar Ljiga, a od sledeće godine pokreće se i stanovanje uz podršku  koje će voditi Rekreativno inkluzivni centar Ljig.

Prilikom svečanosti dan su uveličali mnogobrojni posetioci, veliki broj članova  udruženja, brojni sponzori, kao i rukovodstvo lokalnih samouprava Valjeva i Ljiga, a takođe i Crvenog krsta Valjeva i Ljiga. Takođe, odmaralište je posetilo i Udruženje Svitac iz Knjaževca.

Predsednica Gabrijela Šipoš  je istakla:

"Posle 3 godine borbe,istrajnosti, tolerancije i požrtvovanosti završili smo prvo odmaralište i kancelariju za osobe sa Invaliditetom u Srbiji i ponosna sam da smo uspeli da privedemo nameni i kraju i da ćemo porodicama olakšati život uz svoju dece. Od sledeće godine pokrećemo i stanovanje uz podršku, to jeste trajno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom. Za svako pitanje možete se obratiti predsedniku na sajtu www.autizamvaljevo.rs ili na broj telefona: 0646584672 i 014501965. "

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar