Vest: Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

 

U okviru obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ,Crveni krst Lazarevac održaće Kviz „Šta znaš o Crvenom krstu?" koji će se održati u OŠ „Rudovci „ u Rudovcima,sutra u sredu, 17.05.2023.godine sa početkom u 10:00 časova.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije će obeležiti sloganom „Sve što činimo, činimo od srca" .Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti i pozove i podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život.

Zaposleni i volonteri Crvenog krsta realizuju aktivnosti poštujući principe organizacije  koji postaju njihova lična ubeđenja. Na taj način sve što činimo, činimo od srca.

Na kvizu „Šta znaš o Crvenom krstu?", učestvuju  učenici četvrtih razreda iz osam osnovnih škola sa naše teritorije i oni će pokazati šta su naučili o Crvenom krstu i aktivnostima koje Crveni krst realizuje.

Učinimo od srca svet humanijim tako što ćemo biti pažljivi, slušati svoje sugrađane, obratiti pažnju na zaštitu čovekove okoline, što ćemo pokloniti svoje vreme nekom drugom ili pružiti direktnu pomoć najugroženijima. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar