Vest: Svetski omladinski festival u Sočiju

Svetski omladinski festival u Sočiju

Svetski omladinski festival u Sočiju

Od 1. do 7. marta 2024. godine u ruskom gradu Sočiju održava se Svetski omladinski festival, na kome će učešće uzeti 20 000 mladih, od 14. do 35. godine iz celog sveta.

Mladi iz Valjeva će takođe imati priliku da učestvuju na ovom festivalu, na kome su kultura, umetnost, sport, politika, biznis, nauka, samo neke od oblasti u kojima će učesnici moći da razmenjuju svoja iskustva i znanja.

Pripreme za festival su već počele. Od 26. do 28. oktobra u Moskvi je održan Kongres međunarodnog saveta festivala, na kome je učešće uzeo i predstavnik Srbije Aleksa Gajić, predsednik Centra za srpsko- rusku saradnju „Zenit“. Na Kongresu su učestvovali predstavnici preko 90 zemalja sveta, odnosno 120 mladih lidera.

Učesnici Kongresa su naglasili važnost zajedničkog delovanja na međudržavnom nivou, sa ciljem stvaranja mnogopolarnog sveta, koji će omogućiti balans interesa svih zemalja i stvoriti uslove za izgradnju pravedne budućnosti.

Takođe, u okviru priprema za Svetski festival omladine u Sočiju, 8. novembra 2023. godine, održaće se tribina pod nazivom „Antikolonijalno nasleđe Balkana“ u Ruskom domu.

Link za prijavu za Svetski omladinski festival: https://fest2024.com/en?setLang=True .



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar