Vest: Tri odbojkašice Železničara na spisku reprezentacije za Ligu nacija

Tri odbojkašice Železničara na spisku reprezentacije za Ligu nacija

Tri odbojkašice Železničara na spisku reprezentacije za Ligu nacija

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je širi spisak igračica na koje računa za Ligu nacija. Među 29 odbojkašica pozvane su i tri iz aktuelnog osvajača Kupa Srbije – lajkovačkog Železničara: tehničar Rada Perović i primači Jovana Mirosavljević i Aleksandra Uzelac.

Širi sastav je kombinacija odbojkašica koje igraju u inostranim ligama i u našoj Superligi. Bez obzira ko će otputovati na turnir Lige nacija, pripreme sa našim najboljim odbojkašicama predstavljaće dragoceno iskustvo za svaku devojku iz domaćeg takmičenja.

Iz redova aktuelnog šampiona Uba pozvane su libero Sanja Đurđević i bloker Sofija Medić.

Po odbojkašicama iz domaćih klubova najzastupljeniji je TENT, selektor Terzić ih je pozvao čak šest, to su: tehničar Ana Jakšić, korektor Sara Carić, libero Bojana Gočanin, bloker Hena Kurtagić i primači Jovana Cvetković i Mina Mijatović.

Iz Jedinstva (Stara Pazova) na spisku su korektor Vanja Savić i bloker Minja Osmajić, a iz Crvene zvezde bloker Jelena Delić.

Pripreme počinju u utorak 4. maja, održaće se u Beogradu u Sportskom centru „Slodes“. Liga nacija će se odigrati u italijanskom gradu Riminiju, u „zaštitnom balonu“, od 25. maja do 25. juna. Turnir će biti vrlo naporan jer će svaka ekipa odigrati 15 utakmica, a polufinale i finale su 24. i 25. juna.


(Izvor: Opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar