Vest: U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela

U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela

U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela

Manifestacija Miholjski susreti sela u Gornjoj Toplici okupila je veliki broj učesnika, mlađih i starijih takmičara, publike. Opština Mionica u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu organizuje ovu manifestaciju po treći put. U nadvlačenju kanapa, skoku udalj, skakanju u džakovima, trci na 100 metara, nabacivanju kolutova i znanju o narodnoj tradiciji, recitovanju zdravica učestovalo je sedam ekipa koje su činile deca iz Mionice, Rajkovića, Brežđa, Struganika, Dučića, Gornje i Donje Toplice. U starim disciplinama, malom fudbalu i šahu nadmetali su se i odrasli.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je tom prilikom rekao da je veoma važno da razvijamo socijalni kapital.

U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela-0

- Pored svih projekata koje uspešno realizujemo, jako je važno da razvijamo socijalni kapital, da se družimo, da posvetimo vreme jedni drugima i da brinemo jedni o drugima. Našu decu treba da učimo da poštuju prave vrednosti, da im pričamo o našim selima koja su prepuna inspirativnih priča. Za samo mesec dana ovde smo imali i Vrujačke izvore i Miholjske susrete. Pored toga, važno je da nastavimo sa ulaganjima. Gradimo kanalizacionu mrežu i prečistač otpadnih voda i to je istorijska investicija za ovo mesto. A modernizovaćemo i javnu rasvetu i ostvariti velike uštede. Važna vest je za građane ovog dela opštine, ali i sve druge da uskoro počinju radovi na izgradnji regionalne deponije u Kaleniću i mi ćemo na taj način rešiti velike probleme sa tretiranjem otpada  – rekao je Janković koji se zahvalio svim učesnicima.

U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela-1

- Hvala svima koji su učestvovali, priredili su nam odličan program. Imamo talentovanu decu koja su budućnost naše zajednice – dodao je Janković.

U takmičarskom delu, neizvesno je bilo sve do kraja. U kategoriji mlađih, pobedu se odnela deca iz Mionice, dok su prva tri mesta, pored medalja, osvojila i vredne nagrade – rekvizite i igre za svoje učionice,  a u kategoriji odraslih pobedila je ekipa iz sela Popadić.

U okiviru takmičenja, održana je i dečja šahovsta simultanka u kojoj je učestvovalo preko 15 dece. A veliku pažnju privukao je i defile fijakera i konjskih zaprega koji je po prvi put organizovan u okviru ove manifestacije.

U Gornjoj Toplici održani Miholjski susreti sela-2

Miholjske susrete upotpunili su izlagači domaće radinosti sa svojim rukotvorinama, tradicionalnim ukusima, suvenirima, proizvodima od lekovitog bilja. A u okviru programa nastupili su i zdravičar Dragiša Simić,  a Vera Stepanović iz Rakara recitovala je stihove svoje pesme „Žito", dok je Marina Stevanović iz Ljiga zasvirala frulu.

Svoje umeće na violini pokazali su Ognjen Babić, Mihajlo Mihajlović, Miloš Kovačević.

U realizaciji događaja učestovali su Turistička organizacija iz Mionice, Crveni krst, OŠ „Milan Rakić", Centar za obrazovanje i razvoj, Sportski centar i Sportski savez iz Mionice.

Opština Mionica je jedana od 95 lokalnih samouprava gde se ove godine održavaju Miholjski susreti sela.

 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar