Vest: Ubljanke uzvratile udarac

Ubljanke uzvratile udarac

Ubljanke uzvratile udarac

Odbojkašice Uba stigle su do bitne pobede u drugoj utakmici finalne serije Banka Poštanska štedionica Superlige. Ubljanke su danas, kao gošće, porazile Crvenu zvezdu sa 3:0, po setovima 25:10, 25:20 i 25:18.

Ovom pobedom se ekipa Marijane Boričić izjednačila po broju pobeda sa rivalom i osigurala je četvrtu utakmicu.

Ub je od samog starta kako meča, tako i uvodnog seta nametnuo svoj tempo i na veoma dominantan način gradio je prednost. Pri rezultatu 8:6, gostujuća ekipa je u potpunosti preuzela stvar u svoje ruke i do kraja seta je rivalu dozvolila da osvoji svega 4 poena. Zanimljivo je da Zvezda nije bila toliko loša, koliko su Ubljanke bile ubedljive i efektne.

Ubljanke uzvratile udarac-0

U drugom periodu igre, aktuelne šampionke su nastavile sa odličnom igrom. Brzo su stekle vođstvo, koje su održavale do samog kraja. Zvezda nije imala rešenje za raspoloženog rivala, iako je u ovom setu zaigrala mnogo angažovanije. Na kraju su Ubljanke stigle do šest set lopti, iskoristile su treću i duplirale su svoju prednost.

Treći, i ujedno poslednji set, bio je još jednom u znaku gostujućeg tima. Izabranice Marijane Boričić su i ovog puta bila skoncentrisanije, ali i agresivnije, što je rezultiralo maksimalnom pobedom u utakmici koja je trajala nešto više od sat vremena.

Marijana Boričić, trener Uba, kaže da je njena ekipa bila taktički spremnija u odnosu na prvu utakmicu: „Želim da čestitam mojoj ekipi na pobedi. Večeras smo bili jedna potpuno druga ekipa u odnosu na prvu utakmicu. Bili smo taktički spremniji, ali i daleko smireniji i tačni, što je napravilo razliku na terenu. Nismo očekivale ovaku pobedu i mislim da ovo nije realno. Ne smemo da se opustimo i moramo da budemo spremni na drugu Zvezdu u narednoj utakmici. Dobro je što se nismo puno potrošili, s obzirom da smo već umorni od prethodnih utakmica. Sada nam ostaje da analiziramo ovu utakmicu i, nadam se, najbolje pripremimo za naredni meč“ – zaključila je Marijana.  

Ubljanke uzvratile udarac-1

Sofija Medić, srednji bloker Uba, dala je svoj komentar na današnju utakmicu: „Čestitam svojoj ekipi na pobedi, kao i protivničkom timu. Zvezda je danas dobro igrala, ali naša ekipa je bila bolja. Nismo očekivale ovako laku utakmicu, ali smo se i pored toga dosta potrudile kako bi stigle do pobede. Nastavljamo dalje sa radom. Sada je rezultat izjednačen, i na nama je da kući napravimo prednost“ – rekla je Sofija.

Najraspoloženija u trijumfu svog tima bila je Ljiljana Ranković sa 16 poena, dok su u gostujućoj ekipi Jelena Lazić i Dajana Bošković osvojile po 8. Treća utakmica na programu je u subotu, na Ubu.

Izvor i foto: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar