Vest: „Upozori, pa pomozi !”

„Upozori, pa pomozi !”

„Upozori, pa pomozi !”

Realizovana tribina „UM na DRUM” na temu „Upozori, pa pomozi!” u Ljigu "

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u okviru nacionalne kampanje „UM na DRUM” organizovala je tribinu za mlade na temu „Upozori, pa pomozi!”. U okviru predavanja se mladim učesnicima u saobraćaju objasnila važnost adekvatnog delovanja u slučaju da se zateknu na licu mesta saobraćajne nezgode. Kampanja se realizuje u 15 lokalnih samouprava.

„Upozori, pa pomozi !”-0

Akciji za srednjoškolce je prisustvovao, ispred opštine Ljig, predsednik saveta za bezbednost Vlada Sajić.Tribinu je podržao Crveni krst Republike Srbije. Predavanje se realizovala u OŠ "Sava Kerković" za srednjoškolce trećeg i četvrtog  razreda sa teritoriji opštine Ljig. Predavač ispred Agencije za bezbednost u saobraćaju Filip Živković je objasnio važnost buđenja svesti mladih o bezbednosti u saobraćaju.

"Ovo je kampanja koju realizujemo drugu godinu zaredom. Naš cilj je da pre svega mladima, učenicima srednjih škola kao budućim vozačima objasnimo kako da deluju ukoliko dođe do saobraćajne nezgode. Kao agencija smo videli da je ova tema jedan veliki nedostatak naših obuka. Cilj je da se predavanje realizuje iz dva dela. Predstavnici Agencije za bezbednost u saobraćaju predaju u prvom delu, dok drugi deo tribine vode predstavnici Crvenog krsta Srbije."

Ispred Crvenog krsta Republike Srbije Adi Hadžibegović je objasnio na koji način će Crveni krst učestvovati u predavanju za mlade.
"Akcenat današnjeg predavanja biće na tome kako delovati prilikom saobraćajne nezgode. Koji su prvi koraci koje treba da preduzmu i koje su ključne mere prve pomoći koje će nekome spasiti život."

„Upozori, pa pomozi !”-1

Srednjoškolci su tokom interaktivne tribine učestvovali u kvizu u kome su pokazali stečeno znanje. Najbolji i najbrži su osvojili prikladne poklone. Da će interaktivne tribine biti nastavljene i u drugim opštinama na teritoriji Srbije dodao je Živković.
"Opštine u kojima ćemo sprovoditi tribine u narednom periodu su Zvečan i Zrenjanin."
Trenutno stanje po pitanju saobraćajnih nezgoda  na teritoriji opštine Ljig je bezbedno. Mladi manje učestvuju u ovakvim situacijama, dok je saobraćaj rasterećen zbog auto-puta koji se vezuje na ovu opštinu. Iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije poručuju da je ovo predavanje neophodno svim mladima, kako bi stekli znanje za koje su sigurni da će ga upotrebiti u pravoj prilici i time nekome spasiti život.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Foto: Agencija za bezbednost saobraćaja



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar