Vest: Uspešno održana još jedna akcija za mlade

Uspešno održana još jedna akcija za mlade

Uspešno održana još jedna akcija za mlade

Po kalendaru Planinarskog Saveza Srbije i PSD"Ćira" Lajkovac republička akcija za mlade održana je na obalama reke Kolubare 15.oktobra 2022.godine. 

Učesnici su imali pripremljenu stazu od 4km sa šest "radionica". Upoznati su sa radom i istorijom Jolića vodenice, videli kako se nekada mlelo žito. Uz taj deo programa proveo je ukratko Milutin Ranković naš poznati vajar. 

Potom učesnici odlaze do placa lovačkog udruženja "D.Radovic" gde su posluženi i lovci su im pričali o lovu i životinjama. 

Biciklistička sekcija Ćire sačekala ih je na placu društva i ispričali o svojim putovanjima, tipovima bicikla .. 

Zatim sledi ekologija. Kosana Grčić profesor bilogije ispričala je deci shodno njihovim godinama o zaštiti životne sredine i potom su imali mali kviz na temu razlaganja otpada. 

Medari odnosno pčelari sačekali su učesnike akcije u svojim odelima i deci uz degustaciju meda pričali o pčelarstvu. 

Na placu bajkera iz kluba TNT Lajkovac sačekali su ih vrući uštipci i slatkiši. Deci je zanimljivo bilo da se slikaju sa motorima. 

Učesnici se vraćaju do polazne tačke kod Jolića vodenica koja je mlela žito i mogli su da sa svojim vodičima pogledaju i zabeleže. 

Takmičenja su bila veoma zanimljiva: trka u džaku štafeta, igra spretnosti i nadvlačenje kanapa. Dečija graja čula se nadaleko a tek revijalni deo u nadvlačenju konopca kada su učešće uzeli odrasli.

 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar