Vest: Valjevski gimnazijalci najbolji u finalu Pravoslavne slagalice

Valjevski gimnazijalci najbolji u finalu Pravoslavne slagalice

Valjevski gimnazijalci najbolji u finalu Pravoslavne slagalice

Dana 27.aprila 2023 godine u Valjevskoj gimnaziji je održano finale kviza iz veronauke za srednjoškolce ,sa blagoslovom Episkopa valjevskog G. Isihija, u organizaciji Kancelarije za veronauku Eparhije valjevske, a trudom i zalaganjem veroučitelja. Naročita zahvalnost pripada domaćinu kviza, Valjevskoj gimnaziji, koja se rado odazvala da ustupi predivan prostor svoje svečane sale za realizaciju finala kviza.

Ovo je prvi put da su se najbolji učenici srednjih škola na nivou Eparhije valjevske nadmetali u kvizu „Pravoslavna slagalica“, nastalog po uzoru na  popularni kviz „Slagalica“ Radio – televizije Srbije.

Autor kviza je jerej Dragan Stanojević, inače jedan od veroučitelja u Valjevskoj gimnaziji.

 Finalisti kviza bili su oni koji su se plasirali kao najbolji u svojim namesništvima.

Podgorsko namesništvo predstavljao je Obrazovno – vaspitni centar „Braća Nedić“ iz Osečine. Njihova ekipa nosila je naziv Agape, a činile su je učenice: Kristina Đuričić, Nikolina Bradonjić i Viktorija Jovanović, sa veroučiteljicom Miljanom Kostić.

Valjevski gimnazijalci najbolji u finalu Pravoslavne slagalice-0

Sara Božić, Bogdan Ilić i Jovan Nešković predstavljali su Tehničku školu  Obrenovac iz Posavskog namesništva. Njih je pripremila veroučiteljica Zorana Murić.

Iz Kolubarskog namesništva učesnici su bili Mioničani Nenad Vojinović, Stefan Lazarević i Dimitrije Rakić, predvođeni veroučiteljem  đakonom Markom Todorovićem.

Učenici Gimnazije „Branislav Petronijević“ iz Uba Nikola Vatezović, Anastasija Lepović i Milica Rikanović, sa svojom veroučiteljicom Majom Dodović, došli su kao prvoplasirani iz Tamnavskog namesništva.

Drugo valjevsko namesništvo predstavljala je Tehnička škola iz Valjeva i to učenici Jovan Planić, Ivana Marjanović i Nikola Pavlović i rezerva Marija Bajić, a za takmičenje ih je pripremio veroučitelj đakon Vladimir Rakić.

Prvo valjevsko namesništvo predstavljala je  Valjevska gimnazija, odnosno učenici Anica Petrović, Vasilije Tripković i Dušan Jakovljević, pomognuti veroučiteljima Brankom Jevtić-Stojanović i jerejem Draganom Stanojevićem.

Nakon dinamičnog i prijateljskog nadmetanja, koje je podržala brojna publika, pobedu je odnela ekipa Valjevske gimnazije.

Svi učesnici su nagrađeni poklonima, koje je darivala firma Publik iz Valjeva, a koje im je uručio sveštenik Jovan Novitović, sekretar Kancelarije za veronauku Eparhije valjevske. Kvizu je prisustvovao i arhijerejski namesnik prvi valjevski protonamesnik Darko Đurđević.

Organizatori se nadaju i veruju da će kviz Pravoslavna slagalica postati tradicija i za učenike srednjih škola, kao što je slučaj sa osnovnim školama u našoj eparhiji.

Branka Jevtić- Stojanović, veroučitelj

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar